Sari la conținut

Apariția cancerului la tineri, influențat de dietă. Uite care este alimentul vinovat

Cancer colorectal
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Legătura dintre diabetul de tip 2 și cancerul colorectal

Din cuprinsul articolului

Apariția cancerului la tineri. Dieta joaca un rol important și poate avea capacitatea de a influența apariția cancerului, iar medicii recomandă un stil de viață echilibrat și reducerea consumului unui anumit tip de carne zilnic.

Iata care este importanța alimentatiei adecvate în cancer, cum poate influenta dieta recuperarea și raspunsul la boala și cum se face un plan de nutritie pentru bolnavii de cancer.

Potrivit medicului Victor Ștefănescu, chirurg, cauzele punctuale ale cancerului nu sunt foarte cunoscute, iar unul dintre factorii incriminaţi în aparițiaceste boli necruțătoare apărute la tineri este schimbarea regimului alimentar.

„După cum ştim, cauzele punctuale ale cancerului nu sunt foarte cunoscute în cea mai mare parte a lor. Unul dintre factorii incriminaţi în apariția cancerului la tineri este schimbarea regimului alimentar. În dieta omului modern, a apărut consumul de carne roşie. Un consum ridicat de carne roşie şi un consum scăzut de fructe şi legume.

Dieta bogată în carne și în alimente procesate poate duce la cancer colorectal, inclusiv consumul de alcool este incriminat în etiologia mai multor tipuri de cancer.

Viaţa sedentară aduce un risc crescut de cancer. În special la persoanele obeze, riscul de cancer este mult crescut”, a explicat chirurgul Victor Ștefănescu la Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Tineri descoperiţi cu cancer colorectal

Cancerul de colon este găsit la pacienții din ce în ce mai tineri. Din acest motiv, trebuie să acordăm mai multă atenție alimentației. Trebuie luate în considerare semnele minore care pot indica boli intestinale.

Tinerii sunt adesea considerați a nu fi potențiali pacienți. Acestea aparțin altor boli benigne, cum ar fi hemoroizii și sindromul colonului iritabil. Există un alt test care poate ajuta la detectarea sângerării acute. Este o sângerare invizibilă. Sunt prezente și în timp provoacă anemie și oboseală severă.

Plan de nutriție

Medicul nutriționist care este specializat în nutriție oncologică poate oferi un plan personalizat pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră. Suportul nutrițional poate fi oferit în mai multe moduri. Pe lângă sfaturile nutriționale, aveți nevoie și de un plan de nutriție specific.
Pot fi recomandate băuturi suplimentare și nutriție enterală și parenterală. Băuturile energizante ajută bolnavii de cancer să obțină nutrienții de care au nevoie. Oferă energie, proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale, dar nu ar trebui să fie singura sursă de nutriție a pacientului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel