miercuri, iunie 7, 2023

Majoritatea pacienților care au nevoie de reabilitare neurologică nu beneficiază de aceste servicii medicale. Medicii spun că sunt necesare politici noi care să asigure un tratament de recuperare personalizat pentru fiecare pacient, cei mai mulți oameni care au nevoie de reabilitare fiind cei care au suferit un accident vascular cerebral.

Problema cea mai mare este după ce pacienții cu boli neurologice sunt tratați pentru faza de criză a bolii de urgență și urmează o perioadă mai lungă de îngrijire a acestora – a explicat președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, prof. dr. Dafin Mureșanu.

Te-ar mai interesa: Ce cauze are la baza mirosul puternic al transpira...

„Situația nu este una foarte bună. Sigur că avem niște spitale care sunt dedicate, dar sunt puține cele dedicate aspectelor legate de neurorecuperare. Partea deficitară la noi este legată de descărcarea a tot ceea ce înseamnă sarcina din sistemul și structura de gestionare a pacienților de pe secțiile de neurologie, unde se rezolvă problemele acute. Avem nevoie de o continuitate și un transfer al acestor pacienți într-un sistem care să poată să gestioneze lucrurile în continuare”, a declarat medicul pentru RRA, potrivit rador.ro.

Potrivit acestuia, aspectele legate de neurorecuperare sunt în curs de poziționare la locul cuvenit în cadrul Strategiei naționale pentru boli cardio și cerebrovasculare, unde procesul va fi descris mult mai bine.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private