marți, mai 30, 2023

„Vindeţi rapid MiG-urile şi aduceţi mai repede F-16!”, este mesajul transmis de analistul militar Radu Tudor guvernanţilor, explicând că MiG-urile sunt „incapabile să ofere un profil aerian 100% compatibil NATO şi sigur pentru pilot”.

„România are doar 16 avioane F-16 sută la sută compatibile #NATO. Avioanele MiG 21 Lancer sunt aproape de epuizarea resursei de zbor. Multe aparate au fost implicate în incidente grave, din cauze variante (tehnice, vreme, umane).

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Avem nevoie ca de aer de 4 escadrile F-16! Forţele Aeriene Române trebuie întărite imediat din miliardul de euro cerut de CSAT ca supliment în bugetul Apărării (de la 2% la 2,5% din PIB).

E momentul ca Guvernul României să tranşeze acum, rapid, soluţia grăbirii achiziţiei avioanelor F-16 din Norvegia.

Avioanele MiG 21 Lancer sunt nişte aparate vechi, modernizate, dar incapabile să ofere un profil aerian 100% compatibil NATO şi sigur pentru pilot.

Vindeţi rapid MiG-urile şi aduceţi mai repede F-16!

Cât despre elicopterele IAR 330 PUMA, aceeaşi poveste: tehnică veche pentru provocări noi. Incapabile să facă faţă în condiţii de zbor dificile. Avem 2 fabrici de elicoptere la Braşov şi nu suntem în stare să comandăm măcar 6-7 elicoptere pe an, să înnoim flota în 5-10 ani.

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Ne mulţumim cu puţin, întârziem grav proiecte cruciale pentru toate categoriile de forţe.

Aceste permanente amânări au costuri umane uriaşe, aşa cum s-a vazut aseară, când 8 militari din Forţele Aeriene şi Forţele Navale au căzut la datorie.

Până când ne mişcăm noi creierul lent, aliaţii din #NATO au trimis 22 de avioane de luptă moderne în #România să ne apere spaţiul aerian”, a scris analistul militar Radu Tudor, joi, pe pagina de Facebook.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Opt militari ai Armatei Române și-au pierdut viața

Opt militari ai Armatei Române și-au pierdut viața în tragedia aviatică petrecută aseară în județul Constanța. O aeronavă MIG-21 LanceR și un elicopter IAR-330 Puma, pornit în căutarea aeronavei, s-au prăbușit, în decurs de 45 de minute, în zona localității Gura Dobrogei, din cauze încă neelucidate.

Elicopterul avea șapte militari la bord. Bilanțul tragic a fost completat în cursul nopții, când echipele de salvare au găsit și trupul pilotului de pe MIG-21. Astăzi, în toate unitățile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militari căzuți la datorie, potrivit RRA.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private