Sari la conținut

Apelul unui medic celebru: „De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID”

pacienti

Apelul unui medic celebru! Cunoscutul medic oftalmolog Monica Pop a oferit un sfat colegilor săi, în perioada aceasta când pandemia de coronavirus este o forță majoră.

Reputatul medic îi sfătuiește pe colegii săi să „aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați! Să o permită și s-o favorizeze! Și a pacientului cu familia sa! Nu e penitenciar!”

„De ce tăcere și secretomanie față de familia celor internați cu COVID în unele spitale suport? Cine a impus-o și cui folosește??! Toți medicii și managerii de spitale COVID trebuie să aibă o comunicare permanentă cu familiile celor internați! Să o permită și s-o favorizeze! Și a pacientului cu familia sa! Nu e penitenciar!

Nu e posibil ca familia să nu poată afla secția, medicul curant și în ce stare este zilnic pacientul!

Dragi colegi, puneți-vă în situația unor părinți, soți, frați, care nu știu nimic despre cel internat din familie! E de nesuportat! Aveți empatie și față de pacienți, dar și față de familiile lor! O atitudine de secret. Tăcere și lipsă de comunicare nu s-a mai pomenit în Sănătate până la această pandemie, care nu trebuie să schimbe în rău și atitudinea personalului medical! A adus deja destul! Aveți înțelegere față de cei internați! Sunt demoralizați, singuri, nu pot ieși, nici primi vizite! Se știe că moralul și liniștea oricui contează mult pentru vindecare, dar și pentru viitorul psihic! Nu urmați atitudinea celor care e clar că nu au înțeles!”, scrie prof dr Monica Pop, pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel