Sari la conținut

Apetitul sexual scade după 40 de ani? Iată răspunsul surprinzător al specialiştilor

Studiile anterioare au arătat că odată cu înaintarea în vârstă scade nivelul testosteronului, fără de care nu există dorință sexuală.

Însă, potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Sydney testosteronul scade doar dacă există probleme de sănătate.

Din cei peste 300 de bărbați trecuți de 40 de ani care au fost testați, doar cei care sufereau de obezitate, diabet sau boli cardiovasculare nu aveau chef de sex.

Un alt studiu recent arată că și privarea de somn „ucide” apetitul sexual al bărbaților. Cei care  dorm mai puțin de cinci ore pe zi, mai mult de o săptămână, au nivel extrem de scăzut al testosteronului.  Scăderea poate fi și de 90%.

În cazul femeilor sexul devine char mai satisfăcător după 40 de ani, spun specialiştii.

Citeste si:

Cercetatorii au făcut un studiu care a inclus un grup de femei cu vârste cuprinse între 40 și 100 vârsta medie fiind de 67.Jumătate dintre participante au declarat că sunt active sexual şi majoritatea dintre ele au spus că sunt capabile să se excite, să menţină lubrifierea şi să ajungă la orgasm în timpul sexului, chiar şi după 80 de ani.

Experții vorbesc de o scădere a apetitului sexual odată cu schimbările hormonale asociate menopauzei, însă nu este neapărat o regulă în acest sens. Mai mult, întreruperea anticoncepționalelor ar putea chiar să revigoreze dorința sexuală a femeilor. În orice caz, medicii le pot prescrie și terapii hormonale de substituție cu testosteron, care care sporesc apetitul sexual, fără a dăuna sănătății femeilor (terapiile cu estrogen au fost asociate cu risc mare de infarct miocardic).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.