Sari la conținut

Aplică acest ulei pe picioare după baie pentru a îmbunătăți circulația și venele varicoase

Aplică acest ulei pe picioare după baie pentru a îmbunătăți circulația și venele varicoase. Se spune că tratamentul reduce aspectul de „pânză de păianjen” al venelor varicoase de sub piele.

În general, cheaguri de sânge se formează atunci când un vas este deteriorat sau slăbit. Varicele, care uneori stau sub piele, sunt precursoare pentru evenimentele de coagulare, deoarece pereții arterelor nu mai oferă suport adecvat vaselor. Acest lucru poate determina deschiderea unei vene și îngroșarea sângelui din apropiere. Din fericire, aplicarea locală a uleiului de ricin după baie ar putea preveni astfel de evenimente prin stimularea circulației.

Din păcate, există cercetări științifice limitate privind eficacitatea uleiurilor esențiale pentru vene varicoase.

Unele uleiuri s-au dovedit eficiente în creșterea circulației sângelui și reducerea aspectului venelor deteriorate.

Potrivit WebMD, cercetările arată că, atunci când este aplicat pe piele, uleiul de ricin poate preveni infecția, poate reduce inflamația și poate îmbunătăți fluxul sanguin localizat.

Organismul de sănătate adaugă: „Puteți pune uleiul direct pe piele sau îl puteți lua pe cale orală în cantități mici.

În 2012, Stefan Offermanns, biolog la Institutul Max Planck pentru Cercetarea Inimii și Plămânilor din Germania, a studiat uleiul de ricin.

Echipa a analizat mai mulți acizi grași diferiți pentru a determina fiecare dintre capacitatea lor de a se lega de receptorii celulari.

Ei au descoperit că acidul ricinoleic este conectat la doi receptori specifici, EP3 și EP4.

Ambii receptori sunt receptori de prostaglandine, care îndeplinesc mai multe roluri diferite în organism, cum ar fi controlul modului de coagulare a sângelui.

Cercetătorii de la Universitatea din București au explicat în 2021: „Uleiul de ricin a fost intens studiat pentru acțiunea sa antibacteriană, antivirală și antifungică datorită nivelului bogat de antioxidanți.

Folosit ca un blog de comprese cu bicarbonat de sodiu, uleiul de ricin îmbunătățește circulația sângelui și aspectul „pânză de păianjen” al venelor și varicelor.”

Cercetătorii explică că aceste efecte favorabile pot fi atribuite acizilor polinesaturați care formează 70% din ulei.

Alte ingrediente cheie din uleiul de ricin includ flavonoidele, vitamina E, antioxidanți complecși și uleiul din semințe de struguri.

Potrivit oamenilor de știință, toți nutrienții enumerați mai sus „întăresc structura vaselor de sânge, reduc inflamația, îmbunătățesc circulația sângelui”, explicând de ce este „folosit pe scară largă” în tratamentul varicelor.

Alte cercetări sugerează că uleiurile esențiale precum vița de vie, levănțica și coada șoricelului pot micșora și aspectul venelor varicoase.

Uleiul de ricin rareori produce efecte secundare atunci când este aplicat local, iar reacțiile alergice foarte grave sunt rare, spune WebMD.

Cu toate acestea, organismul de sănătate adaugă: „Spuneți imediat medicului dumneavoastră dacă aveți reacții adverse grave, inclusiv orice modificări neobișnuite ale pielii [sau] semne de infecție.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel