joi, mai 28, 2020

O nouă aplicaţie pentru smartphone-uri ar putea fi cheia către o dietă de succes, potrivit cercetătorilor de la School of Food Science and Nutrition.

My Meal Mate permite utilizatorilor să-şi monitorizeze obiceiurile alimentare, activităţile fizice şi kilogramele pierdute.

Monitorizarea exerciţiilor şi a cantităţii de mâncare consumate cu ajutorul unei aplicaţii este mai eficientă în curele de slăbire decât un jurnal alimentar tradiţional.

Citește și:

În cadrul studiului, aplicaţia i-a ajutat pe participanţi să dea jos aproximativ 4,5 kg în 6 luni, în comparaţie cu cei care au folosit un jurnal alimentar şi au slăbit doar 2,9 kilograme.

În plus, rezultatele studiului au scos în evidenţă că aplicaţia a fost folosită aproape în fiecare zi, pe când jurnalul alimentar doar o dată pe săptămână.

,,Aplicaţiile de pe telefoanele mobile ar putea fi o bună modalitate pentru promovarea sănătăţii. My Meal Mate a fost de mare ajutor pentru cei care au vrut să-şi monitorizeze cantitatea de mâncare consumată,” spune  profesorul Janet Cade.

Citește și:

Aplicaţia este disponibilă pentru Android şi poate fi descărcată de pe site-ul NHS Choices şi de pe Google Play Store.

Parteneri