Sari la conținut

Aproape 3.200 de candidați pe 950 de locuri la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti

Pentru concursul de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti ce va avea loc luni, 25 iulie 2016, începând cu ora 9, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum şi la facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală(FMAM) s-au înscris 3.168 de candidaţi. Aceştia vor concura pentru ocuparea celor 950 de locuri , finanţate de la bugetul de stat, scoase la concurs de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării .

Astfel, pentru cele 510 locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 1.942 de candidaţi, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 583 de candidaţi/130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 259 de candidaţi/140 de locuri, iar pentru FMAM, 384 de candidaţi/170 de locuri. Pentru concurenţii ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licenţă pe locurile finanţate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziţie alte 470 de locuri cu taxă.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2016-2017 aceasta creionează pentru specializarea „medicină” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (510 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă). În acelaşi registru, pentru specializarea “medicină dentară” regăsim un număr similar de credite, pentru aceeaşi perioadă de studiu  (130 locuri finanţate de la buget şi 125 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanţate de la buget şi 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finanţate de la buget şi 30 de locuri cu taxă.

„Şi anul acesta,în ceea ce priveşte admiterea la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se păstrează interesul crescut înregistrat în anii anteriori, fapt ce demonstrează încă o dată că şcoala de medicină românească rămâne în registrul competiţiei şi al valorilor academice, atât prin dorinţa tinerilor candidaţi de a accede în universul cercetării ştiinţifice medicale, cât şi prin reputaţia pe care, de-alungul istoriei sale, această Universitate şi-a creat-o şi poziţionându-se pe harta Universităţilor de profil ale lumii” a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

De menţionat este faptul că, anul acesta, 20 de premianţi ai olimpiadelor naţionale şi internaţionale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-şi continue performanţa la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, fără examen de admitere.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel