Sari la conținut

Aproape jumătate dintre românii care au nevoie de operații pe inimă nu au acces la aceste intervenții

Din cuprinsul articolului

Șeful Clinicii de Cardiologie Cardiovasculară din Târgu Mureș, medicul Horațiu Suciu, afirmă că numărul intervențiilor cardiovasculare necesare în România nu este acoperit în totalitate, realizându-se doar jumătate dintre acestea.

El susține că construirea unui nou institut al inimii la Târgu Mureș ar duce la o creștere semnificativă a numărului de operații.

Investiție de 105 milioane de euro

Suciu afirmă că, în prezent, singura unitate din țară care reușește să acopere întreaga paletă de activități cardiologice cu rezultate bune este Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, însă infrastructura, diagnosticul și tratamentul bolilor cardiovasculare în România este sub nivelul necesar.

Lucrările pentru noul institut al inimii finanțat prin PNRR ar trebui să înceapă în partea a doua a acestui an și să se finalizeze în 2026, iar Suciu afirmă că acest lucru va duce la o creștere substanțială a numărului de intervenții. Institutul din Târgu Mureș a obținut o finanțare de 105 milioane de euro pentru proiectul său.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel