Sari la conținut

Aproape toți părinți care au copii supraponderali cred că odraslele lor au o greutate normală

Un nou studiu publicat în revista Childhood Obesity (Obezitatea Infantilă), a scos la iveală că majoritatea părinților care au copii supraponderali, consideră că, de fapt, copii lor au o greutate normală.

Studiul a fost coordonat de cercetători de la University School of Medicine’s NYU Langone Medical Center din New York, Universitatea de Sud din Georgia și Universitatea Fudan din Shanhai.

Autorii susțin că acest studiu este primul care investighează percepția părinților despre greutatea corporală a copiiilor lor.

Cercetătorii au studiat două grupuri de copii cu vârste între 2 și 5 ani în perioadele 1988-94 și 2007-12. În fiecare grup erau mai mult de 3000 de copii.

Părinții acestor copii au fost întrebați dacă consideră că au copii supraponderali, subponderali și cu o greutate normală.

Studiul a scos la iveală că 97% dintre părinți care aveau băieți supraponderali considerau că aceștia aveau o greutate potrivită. În cazul fetelor supraponderale, 88% dintre părinți considerau că au o greutate normală.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel