joi, iunie 24, 2021

Circa 5,5 milioane de nou-născuți și copii născuți morți vin și părăsesc această lume fără ca existența lor să fie înregistrată, potrivit unui studiu.

Documentele prezintă cea mai clară imagine a progreselor

și provocărilor în îmbunătățirea supraviețurii nou-născuților în întreaga lume. La studiu, condus de profesorul Joy Lawn de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, au participat 54 de experți din 28 de instituții din 17 țări.

Studiul arată totodată că decesul a circa trei milioane de mame și copii ar putea fi prevenit în fiecare an la nivel mondial până în 2025 printr-o investiție anuală de un dolar pe persoană și pe an în scopul îmbunătățirii îngrijirilor maternale.

Potrivit autorilor studiului, datorită acestor fonduri, 1,9 milioane de nou-născuți și 160.000 de mame ar

putea fi salvați și ar putea fi evitate 820.000 de nașteri de copii deja morți în fiecare an până la 2025.

Circa 8.000 de nou-născuți mor în fiecare zi în lume, la care se adaugă circa 7.000 de copii născuți morți pe an — potrivit acestei vaste analize realizate pe baza statisticilor din 195 de țări. În plus, aproximativ 250.000 de femei mor în fiecare an din cauza unor complicații în timpul sarcinii sau la naștere.

Însă, cele mai multe dintre aceste decese ar putea fi evitate datorită unei mai bune îngrijiri a femeilor în timpul sarcinii și la naștere, afirmă Joy Lawn.

Ultimele stiri

Parteneri