miercuri, septembrie 28, 2022

După cât timp de la vaccinarea populației se vor resimți efectele? În ciuda problemelor cauzate de loturile AstraZeneca, campania de vaccinare a populației continuă. Oamenii sunt deschiși să se vaccineze, după cum declară Raed Arafat. În viziunea domniei sale, efectele campaniei de vaccinare vor începe să se resimtă chiar și la un procent de 30% din populație vaccinată.

Raed Arafat: „Este un lucru foarte bun faptul că românii vor să se vaccineze, asta ne va duce cât mai aproape de normalitate. Lăsând la o parte discuția pe lotul de AstraZeneca, știm cu toții că vaccinarea este soluția ca să creștem imunitatea, să nu mai existe transmiterea care a existat și care există la acest moment, pentru că nu am ajuns încă la o cifră sau un procent important de persoane vaccinate ca să putem să spunem că are impact asupra răspândirii sau un impact serios.

Te-ar mai interesa: De ce sunt mai sănătoase ouăle de prepeliță decât ...

Dar este clar că vaccinarea este calea care ne va duce către a limita răspândirea și a reveni cât mai aproape de normal.”

Deși în primă fază s-a vorbit de o imunizare a populației atunci când se va atinge pragul de 70% din populație imunizată, experința celor din Israel și Statele Unite arată că se resimt efecte chiar și mai repede.

Raed Arafat: Este corect, așa au spus și colegii noștri din Israel, personalul medical, după cercetările lor. Începe să existe un impact de la un anumit procent. Clar că impactul scontat trebuie să fie la un procent mai mare, de 60% sau 70%, dar probabil când ai deja 30% din populație vaccinată și crești către 40-50 la sută e clar că numărul vaccinați va avea un impact asupra răspândirii și o să o scadă. E fără dubiu.

Te-ar mai interesa: Testul degetelor de la mâini. Semnul care arată că...

 Atât în Israel, cât și în Statele Unite s-a putut observa că numărul internărilor cu persoane în vârstă, a scăzut numărul cazurilor grave de la Terapie Intensivă și de la un anumit moment, după 50% în sus, a început să scadă simțitor numărul de internări.

Raed Arafat: Acestea sunt lucrurile logice pe care noi le așteptăm dacă continuăm vaccinarea și dacă populația continuă să se înscrie să se vaccineze. Campania noastră de până acum a mers foarte bine și poate că vom reuși până la toamnă să limităm răspândirea și să limităm impactul grav pe care îl are virusul asupra sistemului sanitar.

Te-ar mai interesa: Medicii atrag atenția: mustul te poate ucide. Iată...

Interviul lui Raed Arafat a avut loc la digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private