duminică, ianuarie 24, 2021
Elena Oceanu

Organismul nostru ne da, de cele mai multe ori, toate indiciile necesare care anunta ca starea de bine generala nu este deloc una buna, chiar daca acest lucru nu se simte prin dureri. Iar una dintre cele mai grave astfel de afectiuni este imbatranirea prematura a corpului.

Imbatranirea prematura este cauzata, potrivit cercetatorilor, de trei factori, doi dintre ei putand sa fie usor de controlat. Este vorba despre stres, alimentatie si somn.

Daca stresul zilnic nu poate fi controlat in proportie de 100%, alimentatia si somnul pot fi controlate ajutand astfel la evitarea imbatranirii premature a organismului. Astfel, este indicat sa aormiti cel putin 6 ore si maxim 8 ore pe noapte, nu ziua, pentru ca organismul sa se refaca si sa aveti energia necesara iar orgnele interne sa functioneze la nivel optim.

Alimentatia insa este cat se poate de importanta pentru a mentine organismul tanar. Astfel, exista o serie de alimente care duc la imbatranirea prematura, dupa cum urmeaza mai jos:

Dulciurile. Zaharul din dulciuri produce o reactie chimica in organism care care distruge colagenul, proteina care mentine pielea ferma si catifelata.

Cafeaua. Cafeaua contine, pe langa cafeina, o serie de substante care actioneaza destul de agresiv asupra ficatului. Acest lucru duce la o presiune mult mai mare asupra celorlalte organe care, suprasolicitate, ajung sa se “uzeze” mai repede decat este normal. Astfel, cafeaua poate fi inlocuita cu ceai verde, sau negru, care contin mai multa cafeina decat cafeaua si care ajuta totodata la o buna vitaminizare.

Cititi mai mult pe lyla.ro.