Sari la conținut

Are 100 de ani și încă muncește. Iată povestea fascinantă a celui mai bătrân medic din lume

Are 100 de ani și încă muncește. Iată povestea fascinantă a celui mai bătrân medic practicant din lume, intrat și în Cartea Recordurilor. Care este secretul său…?

 

Doctorul Howard Tucker este un neurolog din Statele Unite ale Americii, născut în anul 1922, 10 iulie. Este cel mai bătrân medic practicant, a intrat și în Cartea Recordurilor, încă profesează ca medic și ca profesor pentru generații viitoare de medici.

Are certificate, diplome, specializări și competențe cărora le-a pierdut șirul… A prins războaie, crize economice, depresiuni, pandemii, epidemii…

La vremea când a început să profeseze nu erau atâtea medicamente, ca să nu mai vorbim de tehnologii performante.

Despre medicul Howard Tucker se poate spune că a cam văzut toate bolile…, inclusiv Covid. Medicul neurolog a și fost, de altfel, infectat, așa că a experimentat boala pe propria-i piele.

Chiar și atunci însă, când făcuse covid, nu s-a oprit din muncă: preda studenților prin Zoom…

Care este secretul său?

Cu toate că apreciază onoarea adusă de Cartea Recordurilor, prin titlul oferit, medicul neurolog spune că cea mai mare realizare a sa, de care este extrem de mândru, sunt cei zece nepoți.

„Titlul Guinness World Records este o onoare, îl consider o altă realizare într-o viață lungă, satisfăcătoare și fericită”, povestește doctorul pentru News 5 Cleveland.

Deși ar putea să se bucure de familie și nepoți, medicul încă merge la spital și la facultate.

Spune că iubește cu adevărat ceea ce face și de aceea este de la sine înțeles că merge la spital din plăcere pentru a îngriji pacienții.

A fost la spital și în pandemie. Zilnic

Și a fost zilnic la spital chiar și pe timpul pandemiei, deși vârsta și riscurile mult mai mari, fiind vorba de spital, ar fi putut să-l oprească. Dar n-a făcut-o, a mers în continuare la muncă.

De altfel, medicul neurolog spune că munca sa este o provocare, acesta fiind și secretul tinereții sale dincolo de vârsta din certificatul de naștere.

Doctorul Howard Tucker zâmbește nostalgic și explică faptul că „provocarea de a gândi un caz și de ajuta oamenii care au nevoie, precum și predatul către noile generații de medici neurologi nu îmbătrânesc”.

În opinia sa, pensionarea este cel mai mare dușman al longevității. „Nici când eram mai tânăr nu mă gândeam la retragere. Dacă iubești ceea ce faci și ești capabil să o faci, de ce ai vrea să te retragi?”, a mai spus medicul.

Așadar, o lecție de viață și o poveste din care avem cu toții ce învăța.

Surse foto: Capturi YouTube News 5 Cleveland 

 

https://www.youtube.com/watch?v=7PeX8x00VaE

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel