miercuri, ianuarie 26, 2022
Aşa îți îmbolnăvești toate organele interne! Inima omului este împărțită în trei părți: partea mânioasă, partea rațională și partea poftitoare. Când vezi pe un om că te ocărăște sau îți face rău, nu te supăra pe el.
 Toate bolile interne din om, vin din suferința interioară și atacă ficatul, stomacul, inima, rinichii, creierul. Dacă te mânii și ești nervos, dacă porți în tine ură, răutate, dușmănie, îți îmbolnăvești toate organele interne.
Toată această furie demonică este numită de Sfântul Nicodim Aghiorâtul „furia satanică” și este împărțită în trei etape.

După Sfântul Ioan Scărarul, mânia se împarte în trei feluri; este mânia numită pe grecește holos, care înseamnă „repede”, când omul se mânie repede și tot repede îi trece. „Mâniati-vă si nu gresiti.”

Inima omului este împărțită în trei părți: partea mânioasă, partea rațională și partea poftitoare. Această mânie este dumnezeiască, căci din fire este sădită în sufletul omului, să se mânie asupra păcatului. Sfântul Ioan Gură de Aur zice: „Mânia ta să nu fie asupra fratelui, ci asupra șarpelui prin care ai căzut”.

Te-ar mai interesa: Pune ceapă în șosete în timp ce dormi și vezi ce s...

Când vezi pe un om că te ocărăște sau îți face rău, nu te supăra pe el, că nu-i vinovat el. Nu s-ar fi pus legea iubirii de vrăjmași dacă era așa. Urăște boala lui, nu pe om, că nu-i vinovat omul, diavolul îl îndeamnă.

Urăște boala, că boala-i de la draci, ca să-l facă să te urască, să te ocărască, să te păgubească, să te bată. El nu-i vinovat, că omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dar cel îndemnat de diavol așa face.

Mânia cea dreaptă nu urăște, ci împlinește porunca Domnului, care zice: Iubiți pe vrăjmași voștri. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă.

Te-ar mai interesa: Veste îmbucurătoare! O nouă șansă la viață pentru ...

Parintele Calistrat Chifan

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private