sâmbătă, iunie 25, 2022

În timp ce abonamentele oferă o gamă limitată de servicii, la o singură clinică, asigurările acoperă de la operații la terapie pentru cancer în toate spitalele lumii

Cristina Lica

Sătui de lipsurile din spitalele de stat și de șpagă, românii cu venit de la mediu în sus se orientează din ce în e mai mult spre sectorul privat, și nu doar pentru controlul anual, ci și pentru intervenții complexe. Mulți încă preferă să plătească din buzunar fiecare serviciu, dacă ar fi să ne luăm după numărul mic de abonamente și asigurări private. Piața serviciilor de abonamente deține aproximativ 10% din totalul pieței serviciilor medicale private, ponderea majoritară fiind dată de cele corporate, pe care angajatorii (în special marile companii) le oferă pe lângă salarii. Dezavantajul e că de serviciile prevăzute în acesta puteți beneficia doar în clinica respectivă și, în general, spitalizarea, operațiile și tratamentele complexe nu sunt incluse.
O variantă mai bună, dar destul de puțin cunoscută românilor,  este cea a asigurărilor private, care nu te „leagă” de un spital anume. Prețul este stabilit în funcție de vârsta, istoricul medical al beneficiarului, dar și de complexitatea tratamentelor. Cele mai ieftine polițe pornesc de la 10-15 euro pe lună și acoperă investigații uzuale, analize și consultații la specialist, iar cele mai scumpe ajung la 1.000 de euro pe an. O astfel de asigurare are acoperire internațională și include servicii în limita a 1,8 milioane de euro, de la spitalizare, intervenții, îngrijiri la terapie intensivă, consiliere psihiatrică, recuperare, terapie oncologică și transplant în orice țară din lume.

Te-ar mai interesa: Căderea părului: Oamenii de știință au găsit o leg...

În rețeaua Eureko, cea mai ieftină asigurare medicală pornește de la 23 de euro pe lună și acoperă șapte consultații anuale, plus toate procedurile medicale, interpretarea analizelor, intervenții și spitalizare. Oferta include și transport medical de urgență de trei ori pe an și acces permanent la Centrul de Coordonare Eureko. Cea mai scumpă poliță ajunge la 400 de euro și acoperă mai multe servicii: un număr nelimitat de consultații, toate procedurile medicale și examenele de diagnostic, cinci vizite la domiciliu, două vizite de tip „second opinion”, toate costurile intervențiilor chirurgicale în țară și 70% din costurile unei intervenții în străinătate, precum și discounturi la servicii stomatologice.
Tratament în jurul lumii
Primele de asigurare de la Signali Duna pornesc de la aproximativ 60 de lei pe lună și ajung la 250-300 de lei. Cea mai accesibilă asigurare  se adresează în special tinerilor și oferă acces la investigații paraclinice, analize de laborator, consultații de specialitate, tratamente și proceduri spitalicești pentru șase specialități: medicină generală, ORL, medicină internă, ginecologie, oftalmologie și pediatrie. Asigurarea mai scumpă include și naștere la privat, servicii de endocrinologie, alergologie, neurologie, psihologie, urologie, ortopedie și reumatologie.

Te-ar mai interesa: Arsuri la stomac în timpul sarcinii? 6 alimente mi...

Cu 100 de euro pe lună sunteți acoperit în caz de boli grave și chiar cancer. Asigurarea
vă plătește tratament complet
în marile spitale ale lumii

Cine vrea să ocolească sistemul medical românesc, fie și pe cel privat, poate alege o poliță cu acoperire internațională. Grupul Bupa International, lider în asigurările private din Marea Britanie, prin brokerul MediHelp, oferă cea mai completă asigurare internațională cu acoperire în orice țară, cu excepția SUA (există și o astfel opțiune, în schimbul unei taxe suplimentare). „Sistemul asigurărilor private este subdezvoltat în România și mulți cetățeni nu știu sau nu înțeleg beneficiile pe care le-ar putea avea. Prin utilizarea facilitățior fiscale și reglementărilor europene, statul român ar putea încuraja dezvoltarea companiilor private care ar contribui prin impozitele plătite la finanțarea bugetului de stat”, spune Zahal Levy, Președintele MediHelp International.  Pentru asigurarea de bază- Worldwide Medical Insurance – o persoană de 30 de ani plătește în jur de 90 de euro lunar (1.000 de euro pe an).
A făcut gratuit operații de zeci de mii euro
Deși pare costisitoare, această asigurare oferă însă servicii complete, de la spitalizare de zi sau de durată, tratament la terapie intensivă, până la transplant, tratament și intervenții pentru cancer, evacuare aeriană de urgență, în limita a 1,8 milioane de euro.

Te-ar mai interesa: Simptomele atacului de cord. Organismul trimite se...

60
de milioane de euro reprezintă
piața abonamentelor medicale,
în timp ce piața asigurărilor
private este estimată
la 10 milioane de euro

 

Asigurarea de bază poate fi completată cu alte opțiuni, ce acoperă și costul medicamentelor, dispozitivelor (scaune cu rotile, cârje etc.) La copii, prețurile sunt la jumătate – 500 de euro anual. „Am avut norocul să nu am nevoie de Bupa până acum, dar am un prieten care s-a operat pe ortopedie de trei ori cu asigurarea lor. Era vorba de zeci de mii de euro, iar decontările au mers fără probleme. Durează aproape șase luni, dar totul este ok”, spune Mihai, posesorul unei asigurări internaționale.

Te-ar mai interesa: Dormi cu luminile aprinse? Te poate face diabetic ...

OFERTE ABONAMENTE MEDICALE

MEDLIFE (doar pe segmentul corporate) Servicii incluse
Standard Medicina Muncii
Classic consultaţii de specialitate
Business nelimitate, analize de laborator
  investigaţii imagistice (radiografii
  ecografii, endoscopii, mamografii)
  asistenţă pre şi post-natală
  asistenţă de urgenţă 24/24
GRAL MEDICAL  
Card Favor Start 100 servicii medicale între 100-399 lei
Favor Explore 400 servicii medicale între 400-699 lei
Favor Life 700 servicii medicale >700 lei
MEDICOVER  
Kidcard linie telefonică de urgenţă,
  ambulanţă 24 ore pe zi, controale anuale
  acces nelimitat la pediatru şi
  la alte specialităţi cu trimitere,
  psihoterapie, consiliere nutriţie
  copii peste 5 ani
Abonamente personalizate pentru adulţi>10 euro  
  consultaţii medicină internă
  medicină generală, ginecologie
  oftalmologie, un set de analize
  acces la serviciul Hotline 24/7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OFERTE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE

EUREKO SERVICII INCLUSE PREŢ
Cea mai ieftină 7 consultaţii pe an 23 euro
  control anual preventiv  
  proceduri (analize, chirurgie)  
  spitalizare, transport de urgenţă  
  medicale de 3 ori pe an  
Cea mai scumpă Număr nelimitat de consultaţii pe an 410 euro
  toate procedurile medicale  
  toate examenele de diagnostic, control  
  anual preventiv, 5 vizite la domicliu  
  2 vizite medicale, discounturi la servicii  
  stomatologie, 70%din costrul unei operaţii  
  în străinătate, toate cheltuielile de spitalizare  
  în ţară, asigurare de călătorie  
BUPA INTERNATIONAL    
Worldwide Medical Insurance orice necesitate de spitalizare 1.118 euro/an
  internare de o zi sau mai multe  
  trapie intensivă, investigaţii  
  imagistice avansate, recuperare  
  30 de zile după orice afecţiune  
  tratament psihiatric după orice episod  
  de boală, tratament cancer  
  în orice spital din lume  
  cu excepţia SUA  

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private