joi, iunie 1, 2023

Un asistent de la Spitalul Militar din Capitală este cercetat pentru tentativă de omor, după ce a sedat trei paciente fără ca vreun medic să fi prescris procedura și medicamentele.

Acuzațiile sunt investigate acum de procurorii militari care cercetează o posibilă tentativă de omor.

Incidentul neobișnuit și terifiant în același timp ar fi avut loc vineri noaptea, atunci când asistentul ar fi administrat celor trei paciente un sedativ care pe de-o parte nu avea voie să-l administreze, care nici măcar nu fusese recomandat de vreun medic și nici nu era trecut în fișa de observare a fiecăreia dintre paciente.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Povestea ar fi ieșit la iveală sâmbătă dimineață, la schimbul gărzilor, atunci când medicii ar fi constatat că celor trei paciente, care se aflau internate în secția medicală a Spitalului Militar Central din Capitală, au ajuns să pună pe tapet o poveste extrem de scandaloasă, motiv pentru care a și fost sesizat Parchetul Militar. Apoi au intervenit și polițiștii de la Serviciul Omoruri care au și făcut cercetări la fața locului și au audiat persoanele implicate, inclusiv pacientele, potrivit stirileprotv. 

Se așteaptă raportul de expertiză medico-legală

De altfel, potrivit unor surse apropiate de anchetă, într-unul dintre sertarele la care avea acces asistentul cu pricina ar fi fost descoperite câteva fiole goale de Diazepam. De aici a apărut și această temere că celor trei paciente și s-au administrat sedative și au fost forțate să doarmă până dimineață.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Pe de altă parte, surse din Parchetul Militar afirmă că nu există absolut niciun indiciu, iar polițiștii spun că nu există nici leziuni care să confirme temerea că cele trei paciente ar fi fost agresate sexual așa cum ar fi existat la un moment dat bănuiala că ar fi justificat această administrare nepermisă și, mai ales, nelegală a unui medicament ce fusese luat de la farmacia Spitalului Militar.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

În urma acestui scandal, conducerea spitalului a luat decizia de a înăspri procedurile privind eliberarea medicamentelor. Momentan se așteaptă raportul de expertiză medico-legală, iar legiștii trebuie să spună dacă celor paciente li s-au administrat aceste medicamente, mai ales în ce cantitate și dacă s-a pus în pericol viața uneia dintre ele.

Procurorii militari au început urmărirea penală în acest caz in rem, adică pentru fapte, pentru acuzația de tentativă de omor, deși medicii legiști vor trebui să spună dacă acest medicament, în cantitatea în care le-a fost administrat pacientelor, le-a fost sau nu pusă viața în pericol.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă predipsune la fibroză pulm...

Nu este exclus ca întreaga anchetă să fie gestionată în viitorul apropiat de Parchetul Capitalei, dacă se va merge în continuare pe acuzația de tentativă de omor, câtă vreme asistentul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită deocamdată, este angajat civil.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private