marți, mai 24, 2022

Femeile cunosc mult prea bine presiunile de a avea o familie până la o anumită vârstă, deoarece calitatea ouălor scade în mod natural de la începutul anilor 30. Bărbații, însă, sunt și ei afectați o dată cu înaintarea în vârstă.

Doctorul Alison Campbell a observat că, în timp ce o treime din toate ouăle au anomalii cromozomiale până la 40 de ani, ceea ce face ca ovulele să nu poată forma o sarcină viabilă, fertilitatea masculină începe să scadă și ea la 40 de ani. „Funcția testiculară și parametrii spermatozoizilor se deteriorează”, a spus doctorul Campbell. Iluzia că bărbații pot continua să procreeze copii sănătoși până la pensionare trebuie să fie spulberată.

Te-ar mai interesa: Variola maimuței. Dr. Adrian Marinescu: „Înc...

Într-adevăr, datele de la peste 40 de milioane de nașteri au arătat că bebelușii născuți din tați mai mari de 35 de ani au un risc mai mare de a avea rezultate adverse la naștere.

Cercetarea de la Stanford University School of Medicine, California, a evidențiat că acești urmași erau mai predispuși să se nască cu o greutate mică la naștere, să aibă convulsii și să aibă nevoie de ventilație imediat după naștere.

Mai mult, tatăl mai în vârstă are mai multe șanse să aibă un copil născut prematur și să-și trimită descendenții la secția de terapie intensivă neonatală.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Datele au sugerat că, în fiecare an, începând cu vârsta de 35 de ani, un bărbat acumulează – în medie – două noi mutații în ADN-ul spermei sale.

Cercetătorul Michael Eisenberg, profesor asociat de urologie, a adăugat: „Ceea ce a fost cu adevărat surprinzător a fost că părea să existe o asociere între vârsta paternă înaintată și șansa ca mama să dezvolte diabet în timpul sarcinii.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

„Oamenii de știință s-au uitat la aceste tipuri de tendințe înainte, dar acesta este cel mai cuprinzător studiu pentru a analiza relația dintre vârsta tatălui și rezultatele nașterii la nivel de populație.”

Profesorul Eisenberg a adăugat: „A avea o mai bună înțelegere a rolului biologic al tatălui va fi evident important pentru urmași, dar și potențial pentru mamă.”

„Poți să fii sănătos și să te lupți în continuare cu procesul de concepere; o sănătate bună nu garantează o fertilitate bună”, a spus medicul.

Te-ar mai interesa: Beneficiile cireșelor: câte poți mânca pe zi? Ce v...

„De la tulburările de ovulație la tuburile blocate, există mulți factori care ar putea contribui la infertilitate”.

Există credința generală că majoritatea oamenilor concep repede, dar unul din șase cupluri are dificultăți în a-și întemeia o familie.

Cu toate acestea, infertilitatea nu poate fi analizată până când nu încercați să rămâneți gravidă pe parcursul a cel puțin un an.

Te-ar mai interesa: Hipertensiune arterială: Mirosul cel mai frecvent ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private