Categories: Ştiri sănătate

Aspectul mâinilor, un indiciu important în depistarea problemelor de sănătate. Iată ce afecțiuni pot ascunde!

Anumite probleme de sănătate pot fi descoperite analizând modul în care organismul nostru arată la exterior. Aspectul mâinilor, spre exemplu, poate indica anumite afecțiuni care se manifestă în interioriul organismului, nu sunt vizibile sau nu provoacă alte simptome îngrijorătoare. Iată ce detalii pot indica aceste afecțiuni!

Durerile, aspectul estetic și sănătatea unghiilor pot oferi mai multe indicii decât ai crede. Starea organismului poate fi descoperită cu ajutorul anumitor semne, însă este important să știi exact ceea ce cauți. Iată câteva afecțiuni pe care aspectul mâinilor le poate semnala!

Aspectul mâinilor, un indiciu important în depistarea anumitor afecțiuni

Unghiile fragile

Unghiile se pot rupe ușor din cauza contactului constant cu apa, detergenții și alte produse chimice, dar și ca urmare a unei îngrijiri precare.

Din păcate, în anumite cazuri, lucrurile nu sunt atât de simple, întrucât unghiile fragile pot fi un simptom al unei afecțiuni tiroidiene.

Acestea pot fi însoțite și de alte simptome, precum slăbiciune, oboseală și dureri articulare. În acest caz, este indicat să ceri sfatul unui medic specialist.

Mâini reci

Dacă ai mereu mâinile reci, iar pielea și-a schimbat culoarea, este indicat să mergi la un consult medical. Aceste simptome sunt asociate, în general, cu probleme circulatorii sau tulburări nervoase.

Culoarea unghiilor

Dacă unghiile tale și-au schimbat culoarea, este posibil să ai un nivel scăzut de hemoglobină sau anemie. În ambele cazuri, unghiile capătă o nuanță albăstruie. Alte simptome sunt o anumită neîndemânare când folosești mâinile, senzații neplăcute și furnicături ușoare în degete.

Transpirație excesivă

Pe lista de probleme de sănătate indicate de mâini se află și hiperhidroza palmară. Faptul că îți transpiră palmele nu este un lucru neobișnuit, însă dacă transpirația este excesivă și nu depinde de factori externi, este posibil să te confrunți cu o problemă care necesită investigații medicale.

Durere la degetul mare și cel arătător

Dacă simți durere, amorțeală și furnicături la nivelul degetului mare și al celui arătător, este posibil să suferi de sindromul de tunel carpian. Această afecțiune provoacă umflături la încheietura mâinii, care pun presiune asupra nervilor, provocând senzații neplăcute.

Sindromul de tunel carpian afectează, în general, persoanele care desfășoară activități mecanice cu mâinile (lucrează mult la calculator sau cântă la un instrument), scrie Doza de Sănătate.

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

8 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

8 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

9 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

9 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

10 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

10 ore ago

Citeste si: