miercuri, decembrie 7, 2022

Anumite probleme de sănătate pot fi descoperite analizând modul în care organismul nostru arată la exterior. Aspectul mâinilor, spre exemplu, poate indica anumite afecțiuni care se manifestă în interioriul organismului, nu sunt vizibile sau nu provoacă alte simptome îngrijorătoare. Iată ce detalii pot indica aceste afecțiuni!

Durerile, aspectul estetic și sănătatea unghiilor pot oferi mai multe indicii decât ai crede. Starea organismului poate fi descoperită cu ajutorul anumitor semne, însă este important să știi exact ceea ce cauți. Iată câteva afecțiuni pe care aspectul mâinilor le poate semnala!

Te-ar mai interesa: A fost demonstrat! Cei care mănâncă des aceste ali...

Aspectul mâinilor, un indiciu important în depistarea anumitor afecțiuni

Unghiile fragile

Unghiile se pot rupe ușor din cauza contactului constant cu apa, detergenții și alte produse chimice, dar și ca urmare a unei îngrijiri precare.

Din păcate, în anumite cazuri, lucrurile nu sunt atât de simple, întrucât unghiile fragile pot fi un simptom al unei afecțiuni tiroidiene.

Acestea pot fi însoțite și de alte simptome, precum slăbiciune, oboseală și dureri articulare. În acest caz, este indicat să ceri sfatul unui medic specialist.

Mâini reci

Dacă ai mereu mâinile reci, iar pielea și-a schimbat culoarea, este indicat să mergi la un consult medical. Aceste simptome sunt asociate, în general, cu probleme circulatorii sau tulburări nervoase.

Te-ar mai interesa: Vești bune! Se dau bani de la stat de Sărbători. C...

Culoarea unghiilor

Dacă unghiile tale și-au schimbat culoarea, este posibil să ai un nivel scăzut de hemoglobină sau anemie. În ambele cazuri, unghiile capătă o nuanță albăstruie. Alte simptome sunt o anumită neîndemânare când folosești mâinile, senzații neplăcute și furnicături ușoare în degete.

Transpirație excesivă

Pe lista de probleme de sănătate indicate de mâini se află și hiperhidroza palmară. Faptul că îți transpiră palmele nu este un lucru neobișnuit, însă dacă transpirația este excesivă și nu depinde de factori externi, este posibil să te confrunți cu o problemă care necesită investigații medicale.

Te-ar mai interesa: Alertă la Palat! Regele Charles a apărut în public...

Durere la degetul mare și cel arătător

Dacă simți durere, amorțeală și furnicături la nivelul degetului mare și al celui arătător, este posibil să suferi de sindromul de tunel carpian. Această afecțiune provoacă umflături la încheietura mâinii, care pun presiune asupra nervilor, provocând senzații neplăcute.

Sindromul de tunel carpian afectează, în general, persoanele care desfășoară activități mecanice cu mâinile (lucrează mult la calculator sau cântă la un instrument), scrie Doza de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Monica Pop a răbufnit după ce s-a comentat despre ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private