Sari la conținut

Cum îți poți îmbunătăți circulația sângelui? Descoperă ingredientele naturale care vin în sprijinul tău

circulația sângelui
Donator vindecat de COVID-19, conditii
donator vindecat de COVID-19, conditii

În ceea ce privește volumul, 7% din greutatea corpului uman provine din sângele care trece prin vene. În medie, un corp uman adult ar avea 4,5 până la 5,5 litri de sânge. Aceasta, desigur, poate varia în funcție de factori precum sexul, greutatea, înălțimea și starea generală de sănătate a persoanei. Acest fluid roșu este cu adevărat magic în multe feluri și îndeplinește mai multe funcții critice.

Acestea includ – transportul oxigenului în diferite părți ale corpului, ajutând la reglarea temperaturii corpului și combaterea infecțiilor și bolilor. Importanța unei circulații sanguine adecvate nu poate fi subliniată suficient. Pierderea poftei de mâncare, amorțeală constantă la nivelul membrelor, probleme digestive inexplicabile, epuizare frecventă, decolorarea pielii, varice sau păr și unghii fragile sunt câteva dintre simptomele comune ale circulației slabe a sângelui.

Ce este exact circulația sângelui și cum vă ajută corpul să functioneze corect?

Inima este responsabilă pentru mișcarea continuă a sângelui în tot corpul. Împreună inima și vasele de sânge efectuează circulația sângelui prin întregul corp. Arterele duc sângele bogat în oxigen din inimă în toate părțile, iar venele duc sângele, de data aceasta cu dioxid de carbon, înapoi în inimă.

Ce declanșează o circulație slabă a sângelui? Există mai multe motive care ne afectează circulația sângelui în corp:

Fumatul este una dintre principalele cauze ale unei circulații sanguine proaste, întrucât monoxidul de carbon prezent în acesta deteriorează stratul celulelor, permițând grăsimilor și plăcii să se lipească de pereții vaselor, împiedicând astfel fluxul normal de sânge.

În zilele noastre, stilul nostru de viață sedentar nu permite timp adecvat pentru exerciții fizice. Lipsa exercițiilor și mobilitatea în viața de zi cu zi poate fi, de asemenea, unul dintre motivele unei circulații slabe a sângelui.

Consumul de alimente fast-food declanșează în mod regulat obezitatea obstrucționând fluxul de sânge.

Tensiunea arterială ridicată / scăzută și colesterolul devin unul dintre principalele motive ale unei circulații slabe a sângelui.

Cum se îmbunătățește circulația sângelui?

  1. Evitați consumul excesiv de alcool

În timp ce este bine să beți ocazional, consumul excesiv de alcool poate duce la o serie de probleme de sănătate care includ probleme cardiace. Dacă consumați alcool în mod regulat, este timpul să reduceți numărul de băuturi într-o lună. În schimb, faceți alegeri mai sănătoase, cum ar fi vinul roșu care conține antioxidanți și este cunoscut pentru a ajuta la îmbunătățirea colesterolului și a fluxului sanguin atunci când este consumat în cantități moderate

  1. Păstrați-vă hidratat

Organele noastre necesită hidratare pentru a funcționa corect. Apa este responsabilă pentru eliminarea toxinelor din sistemul nostru și îmbunătățește circulația sângelui, ajutând corpul să evite orice pericol pentru sănătate.

  1. Consumul de nuci sănătoase

Consumul de nuci sănătoase, inclusiv migdale și nuci, ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin. Mănâncă nuci bogate în vitamine A, B, C și E și cele bogate în magneziu și fier. Nucile pot ajuta la îmbunătățirea circulației prin reducerea inflamației și a deteriorării oxidative a arterelor.

  1. Consumul de ceai verde

Dacă beți ceai din lapte de prea multe ori pe zi, treceți la ceai verde care este mai sănătos și vă stimulează funcțiile corporale. Ceaiul verde ajută la lărgirea vaselor de sânge din corp, crescând în cele din urmă fluxul sanguin. Puteți încerca și ceaiul Matcha.

  1. Reduceți stimulentele precum cofeina și zahărul

Trebuie să reduceți aportul de stimulente precum cofeina pentru a vă permite sângele să circule fără obstrucții. Reduceți zahărul și cofeina care vă deshidratează corpul de fiecare dată, deoarece pentru îmbunătățirea circulației sângelui corpul dvs. necesită multă hidratare.

  1. Reduceți consumul de sare

Excesul de sare provoacă balonări, care la rândul lor împiedică fluxul sanguin. Prin urmare, consumați alimente proaspete, trebuie să reduceți consumul de alimente procesate, cum ar fi conservele, sosul de ketchup, alimentele congelate care conțin o cantitate mare de sodiu.

  1. Bucurați-vă din plin de usturoi, ceapă și ghimbir

Adăugați mai mult usturoi, ceapă și ghimbir în lista dvs. alimentară – nu numai că stimulează sănătatea sistemului circulator, dar au și proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care vă vor ajuta să vă mențineți procesul de digestie la locul său. De asemenea, conțin compuși organosulfurici care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să elimine toxinele.

  1. Creșteți consumul de ierburi

Ierburile sunt foarte sigure și eficiente atunci când vine vorba de tratarea oricărei boli. Familia de plante include și rădăcini de ginseng despre care se știe că întăresc imunitatea și cresc circulația sângelui.

  1. Ciocolată neagră

Vești bune pentru toți iubitorii de ciocolată! Ciocolata neagră conține cacao, care are flavonoide care se leagă în continuare de îmbunătățirea fluxului sanguin.

  1. Ardeiul Cayenne

Ardeiul Cayenne folosit ca piper proaspăt sau condiment uscat ajută la creșterea ratei metabolismului și la întărirea arterelor și a vaselor de sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel