Sari la conținut

Aspectul unghiilor poate indica existenţa diabetului, a bolilor de inimă sau a cancerului

1. Unghiile care au o culoare pală  pot fi semnul unei afecţiuni grave precum:

-anemie

– afecţiuni ale inimii

– boli de ficat

– malnutriţie

2. Unghii de culoare albă, cu o tentă mai închisă spre vârfuri, pot indica probleme cu ficatul precum hepatita.

3. Unghii îngălbenite: una dintre cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii unghiilor este o infecţie fungică. Dacă infecţia este gravă, unghiile se subţiază şi se crapă. În cazuri mai rare, unghiile galbene sunt un simptom al afecţiunilor tiroidei, ficatului,  plămânior, diabetului sau psoriazisului.

4. Unghii cu nuanţă albăstruie: de obicei, culoarea albăstruie a unghiilor apare în cazul în care organismul nu primeşte suficient, din cauza unor afecţiuni ale plămânilor, ca pneumonia. În alte cazuri, unghiile albăstrui sunt asociate unor afecţiuni ale inimii.

5. Denivelări pe suprafaţa unghiilor: pot fi un semn al psoriazisului sau al artritei reumatoide.

6. Unghiile crăpate şi fragile care se rup frecvent pot fi asociate afecţiunilor tiroidei.

7. Dacă pielea din jurul unghiilor este umflată şi rosie atunci este un semn al inflamaţiei care rezultate în urma unei afecţiuni a ţesutului conjunctiv, cum ar fi lupusul (o afecţiune în care sistemul imunitar atacă ţesuturile organismului cauzând boli de inimă, de piele, plămâni, rinichi, articulaţii)

8. Linii negre sub unghie: apariţia acestora poate fi uneori cauzată de existenţa melanomului, cea mai periculoasă formă a cancerului de piele.  

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: