marți, septembrie 21, 2021

Astăzi, 15 martie, a început cea de-a treia etapă de vaccinare în România și problemele tehnice s-au făcut simțite. Platforma unde te poți programa online, funcționează cu intermitențe. Autorităţile au

anunţat şi orele la care se pot înscrie oamenii pe listele de aşteptare, în funcţie de judeţ.

Reprezentanţii RO Vaccinare spun că se fac operațiuni tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

“Platforma este funcțională și permite înscrierea beneficiarilor.

În cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere.

RO Vaccinare: Sunt operațiuni tehnice de implementare a listelor de așteptare

Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de

așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului.

Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare.

Recomandăm cetățenilor să ia în considerare orele prevăzute

în programul postat pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente”, spun cei de la RO Vaccinare.

Ce categorie de persoane are acces la cea de-a treia etapă de vaccinare?

Notificarea persoanelor aflate pe lista de așteptare se va realiza în funcție de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naționale de vaccinare, și ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează:

• persoanele din categoria 2a (populația de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice;

• persoanele din categoria 2b (lucrători din domenii esențiale);

• persoanele

eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populația generală).

Beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se

programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile și angajații din domenii esențiale, cât și pentru populația generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcție de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.

Ultimele stiri