sâmbătă, decembrie 10, 2022

Astmul este o afecțiune cronică care determină umflarea și îngustarea căilor respiratorii din plămâni, ceea ce face dificilă respirația.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în Statele Unite, astmul este una dintre cele mai frecvente boli pe termen lung la copii, deși și adulții pot suferi de el. Această afecțiune provoacă respirație șuierătoare, constricție în piept și tuse noaptea sau dimineața devreme.

Te-ar mai interesa: Băutura care crește riscul de demență. Mulți român...

Deși nu sunt cunoscute toate cauzele care o generează, adevărul este că a fost legată de factori genetici, de mediu și ocupaționali, spune CDC.

Exercițiile de respirație sunt importante pentru a ameliora o parte din disconfort. Aceste metode ajută la deschiderea căilor respiratorii, mișcând aer proaspăt în plămâni și reducând efortul de respirație, conform informațiilor de pe portalul Healthline. Acestea sunt câteva dintre cele care pot fi practicate.

astm

Înotul

Înotul este una dintre cele mai recomandate practici pentru persoanele cu astm bronșic. În comparație cu alte activități, este mai puțin probabil să provoace simptome. Cu toate acestea, este important să fii atent deoarece piscinele cu clor pot afecta unii oameni.

Te-ar mai interesa: De ce să bei ceai zilnic? Efectul pe care îl produ...

Mersul pe jos

Mersul pe jos este o activitate de intensitate redusă și, prin urmare, este o altă opțiune bună. Această formă de exercițiu este blândă cu corpul, facilitând respirația. Pentru o experiență mai confortabilă, experții recomandă să te plimbi afară când vremea este frumoasă. Aerul uscat și rece poate declanșa sau agrava simptomele.

Drumeții

O altă alternativă este să faci drumeții într-un loc relativ plat sau cu o pantă ușoară, uniformă. Cu toate acestea, dacă aveți alergii, cel mai bine este să verificați nivelul local de polen înainte de a merge pe jos pentru a evita complicațiile.

Te-ar mai interesa: „Nu văd”. Judi Dench se luptă cu o boa...

Ciclism recreativ

Mergeți, de asemenea, cu bicicleta într-un ritm lejer. Este o activitate moderată care nu presupune un efort constant. De asemenea, puteți face ciclism indoor pe o bicicletă staționară.

Alergatul

Dacă pacientul dorește să alerge, ar trebui să opteze pentru alergări pe distanțe scurte, cum ar fi sprinturile. Este posibil să nu fie recomandat să faceți acest lucru pe piste lungi sau în aer liber din cauza efortului continuu necesar.

Te-ar mai interesa: 3 lucruri pe care să nu le ții sub pat. Pot atrage...

Un alt sport

Potrivit Healthline, există unele sporturi care sunt potrivite pentru persoanele cu astm bronșic. Aceste activități presupun pauze intermitente, care sunt mai blânde cu plămânii. În listă sunt incluse: gimnastică, volei și golf.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private