miercuri, mai 12, 2021

Un student la medicină în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort, joi, 18 martie, în apartamentul său de pe bulevardul Vincent-Gâche, din Nantes, conform cotideanului Archyde.

Originar din La Turballe (Loire-Atlantique),

Anthony Rio a fost descoperit, în apartamentul încuiat din interior, de către pompieri după o alertă a rudelor sale și a familiei sale, îngrijorați de tăcerea sa.

În apartamentul în care tânărul locuia singur, serviciile de poliție au găsit un document care atestă faptul că studentul de medicină în anul șase și stagiar la CHU, a fost vaccinat cu AstraZeneca pe 8 martie. Procuratura din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morții și a solicitat o autopsie. Raportul menționează „sângerări interne cauzate de tromboză”, potrivit unei surse familiare cu problema. Analize suplimentare sunt

în curs.

„Fratele meu avea o stare perfectă de sănătate”

„Fratele meu era într-o sănătate perfectă”

Fratele mai mare îi vorbise telefonic lui Anthony cu o zi înainte. „Mi-a spus că avea dureri de stomac, dar nu s-a plâns, nu era stilul lui. Cu toate acestea, hotărâse să meargă la medicul său joi după-amiază. Nu a avut timp. El a fost găsit devreme noaptea de miercuri sper joi.”

Familia se gândeşte că tânărul a decedat din cauza vaccinului

”Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale,

nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăţa pentru a înţelege ce s-a întâmplat”, a declarat fratele tânărului decedat.

De partea autorităților din domeniul sănătății, „cazul este în curs de investigație clinică, confirmă un purtător de cuvânt al Agenției Naționale pentru Siguranța Medicamentelor (ANSM). În acest stadiu, nu există nimic care să facă legătura dintre moarte și vaccinare. Acest caz de deces face obiectul unei investigații clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilență.”

Potrivit celui mai recent

raport ANSM, publicat pe 19 martie, în Franța au existat 13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 injecții de vaccin). Toți pacienții erau în proces de recuperare.

La rândul său, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a exclus săptămâna trecută legătura dintre majoritatea trombozelor și vaccinarea cu AstraZeneca. Dar ea își îndeamnă investigațiile într-o posibilă legătură cu două forme foarte rare de cheaguri de sânge (coagulare intravasculară diseminată (DIC) și tromboză sinusală venoasă cerebrală) asociate cu un deficit de trombocite sanguine. Începând

cu săptămâna trecută, aproximativ douăzeci de cazuri fuseseră raportate în Europa, inclusiv unul în Franța.

Ultimele stiri

Parteneri