joi, iunie 1, 2023

Din cele mai vechi timpuri se consideră că Luna influențează recoltele și oamenii. Deşi nu există dovezi ştiinţifice în acest sens, se crede ca Luna are puteri magice. Mai mult, Luna Plină se asociază cu euforia, belșugul, dar și cu fertilitatea.

Oamenii cred că Luna ca fiind responsabilă de senzațiile pe care le avem, comportamentele, deciziile care se iau în această perioadă. Multe persoane consideră că Luna Plină afectează somnul și dispoziția. Energiile Lunii sunt foarte puternice încât pot influența viața omului.

Te-ar mai interesa: Nu reușești să dormi noaptea? Lipsa acestui nutrie...

Hippocrate, părintele medicinei spunea: Nu putem crea fenomene şi pentru că nu le putem crea, nu depinde de fenomene, ci depinde de noi.

Activităţile zilnice ale oamenilor, influenţate de ritmurile naturii

Multe dintre activităţile zilnice ale oamenilor sunt influenţate de ritmurile naturii, plantele au calităţi diferite, funcţie de momentul recoltării, administrarea medicamentelor şi anumite tratamente naturale se face funcţie de fazele lunii, multe evenimente petrecute în natură : fluxul şi refluxul, naşterile, vremea, ciclul femeilor sunt în legătură cu mişcarea Lunii.

Conform investigaţiei realizate de Wall Street Journal prin spitalele din Statele Unite ale Americii, personalul sanitar consideră că luna plină ,,provoacă haos în sălile de urgenţă şi în sălile de naşteri”.

Te-ar mai interesa: Află cele 5 reguli care te ajută să slăbești fără ...

Un studiu realizat în Elveţia a dovedit că luna plină afectează somnul, chiar şi atunci când persoana în cauză nu vede luna sau nu ştie că e lună plină.

Se pare că în aceste nopţi subiecţii au dormit,  în medie, cu 20 de minute mai puţin şi le-a luat cu cinci minute mai mult ca să adoarmă. De asemenea, voluntarii au spus că s-au simţit mai obosiţi în zilele de după luna plină, iar analizele lor au arătat că nivelul de melatonină – hormomul care reglează somnul – a fost mai mic.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Dacă luna influenţează mareele, ea trebuie să aibă influenţă şi asupra oamenilor

Cauza? Corpul uman conţine într-o mare măsură apă. Dar ce se poate spune despre presupusa legătură dintre fazele lunii şi tulburările psihice, momentul naşterii unui copil, ba chiar legătura cu ciclul menstrual, a cărui durată este aproximativ egală cu cea a unei luni lunare?

S-au efectuat cercetări în domeniul psihiatriei, al psihologiei şi al ginecologiei pentru a se afla adevărul în aceste privinţe. Unii cercetători susţin că au găsit mici legături între activităţile omului şi ciclul lunii, însă alţii afirmă categoric că nu există nici o legătură între ele, potrivit evz.ro.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Aceştia din urmă susţin că, dacă ciclul lunii ar fi avut o influenţă evidentă asupra naşterii oamenilor, acest lucru ar fi trebuit să fi fost demonstrat în mod clar cu mult timp în urmă.

În plus, nici una dintre aceste teorii care se vor a fi o explicaţie a presupuselor efecte ale lunii asupra omului nu i-au convins pe majoritatea oamenilor de ştiinţă.

Constelaţiile şi semnele zodiacale

Strămoşii noştri au descoperit constelaţiile şi semnele zodiacale, sub forma a 12 impulsuri de forţă, fiecare având o culoare şi proprietăţi caracteristice specifice diferite.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

Constelaţiilor traversate de Soare (pe parcursul unui an) şi de Lună (pe parcursul unei luni) în decursul unei astfel de impuls li s-au dat 12 nume diferite, apărând cele 12 zodii: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricors, Vărsător şi Peşti.

Multe calendare din vechime se orientau după mersul Lunii, deoarecele forţele poziţiei Lunii în semnele zodiacale erau de o importanţă mai mare decât cele guvernate de poziţia Soarelui.

Când vor fi Luna Nouă și Luna Plină în mai?

Fenomenele de Lună Nouă și Lună Plină se datorează mișcării de revoluție a Lunii în jurul Pământului. Procesul de repetare a fazelor Lunii se numește Lună sinodică și durează aproximativ 29,5 zile.

  • Lună Plină – 5 mai, ora 8:33 P.M.
  • Ultimul Pătrar – 12 mai, ora 5:28 P.M.
  • Lună Nouă – 19 mai, ora 6:53 P.M
  • Primul Pătrar- 27 mai, ora 6:22 P.M.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private