Sari la conținut

Astrologie medicală. Cu ce probleme de sănătate te confrunți în funcție de zodia în care te-ai născut?

astrologie medicala
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Problemele de sănătate cu care se confruntă zodiile

Astrologia, așa cum este aplicată medicinei, are rădăcini foarte vechi, de exemplu în India, China și Egipt, dar a atins cea mai deplină înflorire în Europa în perioada medievală târzie și în perioada timpurie a modernului, c1450-1700.

Influența astrologiei a intrat în medicina europeană din țările arabe. Practic, nu este exagerat să spunem că astrologia a dominat totul în acea perioadă și, prin urmare, multe sisteme de cunoaștere depindeau de ea, erau simbiotice cu ea sau făceau referire la ea în viziunea lor asupra lumii.

În cazul medicinei, astrologii au atribuit semnelor zodiacului să conducă părți ale corpului, planetelor să conducă organele și sistemelor și planetelor să conducă bolile și medicamentele. Astfel, întregul sistem este unul de observare și interpretare bazat pe un sistem complex de guvernări date.

La ce probleme de sănătate ești predispus în funcție de zodie

Berbec (21 martie – 19 aprilie): dureri de cap

S-ar putea să fi auzit despre Berbecul că este „fierbinte”. Se pare că această tendință ar putea fi de fapt un indicator de sănătate.

„Berbecul conduce capul”,  spune astrologul Lisa Stardust pentru Bustle.

„Berbecul poate avea frecvent dureri de cap și migrene din cauza naturii lor fierbinți. Este important ca berbecul să se relaxeze și să sufere cât mai mult posibil din punct de vedere uman – chiar dacă lucrează constant din greu. O frecvență bună a capului ar trebui să fie un truc pentru a calma mintea Berbecului.”

Așa că, dacă ai o tendință spre dureri de cap și ești Berbec, ar putea fi timpul să începi să-ți gestionezi emoțiile mai proactiv.

Taur (20 aprilie – 20 mai): Infecții ale gâtului sau urechii

Taur încăpățânat, acesta este pentru tine.

„Taurul guvernează chakra gâtului, așa că este important ca Taurii să țină mereu în apropiere o pungă plină cu bomboane de supt, miere sau ceai liniștitor pentru a lupta împotriva posibilelor infecții ale gâtului sau urechii”, spune Stardust.

Și pentru momentele în care tipul tău de personalitate iese în felul tău? Puțină atenție poate ajuta.

„Când Taurul se comportă deosebit de încăpățânat, ei pot avea gâtul nemișcat și fălcile blocate. Încercarea de a relaxa gâtul prin respirație profundă îi va oferi Taurului mai multă calm în timp ce stă pe căldură”, adaugă Stardust. Mintea noastră ne poate provoca stres fizic, dar ne poate și linişti.

Gemeni (21 mai – 20 iunie): Probleme respiratorii

A fi un multi-tasker și un om de performanță poate reprezenta un risc pentru sănătatea fizică și mentală pentru Gemeni.

„Gemenii tind să preia prea multe proiecte în același timp, deoarece pot face treaba a doi oameni simultan”, spune Stardust.

„Acest lucru poate duce la hiperactivitate care poate slăbi sistemul respirator, provocând atacuri de panică pline de anxietate, probleme pulmonare și chiar răceală comună. Nevoia gemenilor de a face o pauză între proiecte, de a se odihni mai des și de a practica mai multă îngrijire personală – asta le va înveseli sănătatea”.

A învăța ce îngrijire personală funcționează cel mai bine pentru zodia ta te poate ajuta să revii pe drumul cel bun și să menții lucrurile într-un echilibru mai bun data viitoare.

4. Rac (21 iunie – 22 iulie): Probleme digestive

constipatia la adulti
sursa foto arhiva doctorul zilei

Racii sunt uimitori în ceea ce privește  intestinul lor. Dar cu asta ar putea veni, ei bine, cu probleme intestinale.

„Racul este condus de Lună”, spune Stardust. „Deși au o intuiție excelentă, își ascund și temerile sub coaja lor tare. Internalizarea acestor probleme poate duce la reflux acid sau probleme de digestie. Este important ca Racul să vorbească și să-și exprime sentimentele mai des decât deloc. Acest lucru le va schimba sănătatea și le va permite să se simtă mai în control asupra emoțiilor lor.”

Cercetările au dovedit că există o legătură puternică între stres și sănătatea digestivă, așa că dacă ești un Rac tipic îmbuteliat, ia notă. A fi deschis și iubitor de sine s-ar putea să vă protejeze sănătatea.

Leu (23 iulie – 22 august): Emoții intense

A fi emoțional poate însemna să ai nevoie de puțină muncă suplimentară pentru a-ți proteja sănătatea mintală. Pentru Lei, acest lucru poate suna deosebit de adevărat.

„Leul neînfricat stăpânește inima, ceea ce înseamnă că au o generozitate fără sfârșit, cu toate acestea, experimentează și dureri de inimă mai profunde decât majoritatea altor semne, deoarece este o lovitură pentru ego-ul lor”, spune Stardust.

„Acest lucru îl poate determina adesea pe Leul să se simtă letargic și să experimenteze palpitații ale inimii atunci când este entuziasmat sau deprimat. Respirația adâncă va ajuta la scăderea flăcărilor din interiorul lor, să se concentreze pentru a se calma și a reveni la realitate.”

Și dacă meditația nu funcționează și încă simți simptome fizice majore care vin împreună cu emoții intense, cu siguranță meriți să apelezi la un terapeut sau alt profesionist. Sănătatea mintală și sănătatea fizică nu sunt lucruri complet separate, până la urmă.

Fecioară (23 august – 22 septembrie): Ulcere

Fecioarele ar putea crede că sunt foarte conștiente de sănătate și în multe feluri sunt, dar alte aspecte ale personalității lor înseamnă că nu sunt complet impermeabile la o problemă sau două de sănătate.

„Agitația întotdeauna poate provoca iritații de stomac și chiar ulcere. Fără suficientă relaxare, Fecioarele se pot extinde prea mult, provocând apariția unor erupții intestinale. Încercarea de a medita și de a se centra pe sine, le poate ajuta enorm pe Fecioare”, spune Stardust.

Și, din fericire, chiar dacă ești o Fecioară suprasolicitată care nu a mai încercat niciodată medierea, nu este atât de târziu să începi.

Balanță (23 septembrie – 22 octombrie): probleme ale vezicii urinare

Fapt amuzant pentru Balanțe: semnul tău este guvernat de rinichi și vezică urinară.

„Acordarea unei atenții sporite nutriției zilnice este de cea mai mare importanță pentru Balanță, deoarece ajută și la echilibrarea aportului”, spune Stardust.

Această îngrijire personală bazată pe nutriție vă va ajuta să vă mențineți funcționarea bună a rinichilor Balanță.

Și dacă vezica ta este cea care îți dă probleme, cu siguranță mergi la medic. Nimeni nu consideră că este foarte distractiv, dar ești o Balanță liniștită, cu siguranță ar trebui să știi că sănătatea ta este pe primul loc.

Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie): Deshidratare

Riscurile pentru sănătate ale acestui semn de apă se reduc de fapt la elementul lor.

„Ca iubitori ai apelor sărate, Scorpionii trebuie să rămână hidratați în orice moment, deoarece se pot deshidrata (ceea ce poate duce nu numai la deshidratare, ci și la infecții ale vezicii urinare). Este important ca Scorpionul să bea multe lichide pe parcursul zilei. pentru a rămâne echilibrat, energic și sănătos”, spune Stardust.

Desigur, importanța menținerii hidratării se aplică tuturor, dar dacă ești un Scorpion deosebit de atent, acest lucru este deosebit de important pentru tine.

Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie): Probleme cu spatele

Sagetatorul exagerat ar putea stoca putin prea multa tensiune in gat si spate.

„Cunoscut pentru exces, Săgetătorul, care este condus de Jupiter (Regele Exagerăriii), are nevoie de o frecție bună din când în când pentru a elibera toxinele și tensiunea”, explică Stardust.

„Săgetătorul are adesea dureri de spate, având nevoie de masaj și yoga pentru a ajuta la ajustarea coloanei vertebrale și pentru a elibera șoldurile.”

În plus, masajele au o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că de ce să nu încerci?

Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie): Probleme la genunchi

Dacă ești un Capricorn muncitor, tipul tău de personalitate s-ar putea să vă afecteze fizic.

„Capricornul guvernează oasele și articulațiile, ceea ce îi face să experimenteze dureri și inflamații mai frecvent ca urmare a stilului lor de viață greoi. Genunchii în special pot cauza cele mai multe probleme”, spune Stardust.

Notă secundară (sugerată de Stardust): nu lăsa latura ta încăpățânată să te împiedice să mergi la medic.

Chiar dacă trebuie să găsești o modalitate de a face un control rapid, este vital pentru sănătatea ta. Și da, tipul tău de personalitate poate să nu fie cel mai compatibil cu încadrarea sănătății în programul tău, dar este necesar.

Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie): Leziuni ale brațelor și picioarelor

Vărsătorul poate fi un semn de aer, dar asta nu înseamnă că este întotdeauna liniştit.

„Varsătorul este în permanență în mișcare. Cu toate acestea ridicarea tuturor greutăților și zborul în jur pot provoca leziuni ale brațelor și picioarelor – de asemenea astm bronșic și chiar alergii”, spune Stardust.

„Încercați să-i sfătuiți pe Vărsător să facă o baie fierbinte cu sare Epson pentru a-și relaxa mușchii încordați.”

Dacă găsești că lucrurile devin deosebit de intense din activitățile tale zilnice sau din antrenamente, încearcă să faci mai multe exerciții cu impact redus (cum ar fi înotul) și chiar să iei în considerare terapia fizică. Dar indiferent de ce, dacă rănile tale sunt supărătoare, este important să vezi un medic.

Pești (19 februarie – 20 martie): Răceala

A fi un empat poate face viața mai bună în multe feluri, dar uneori te poate îmbolnăvi.

„Un sistem imunitar slăbit poate determina peștii să răcească mai repede decât majoritatea, deoarece absorb foarte ușor energia altora. Peștii trebuie să facă mai multă muncă preventivă pentru a ajuta la remedierea acestor probleme înainte ca acestea să devină mai mari. Somnul  îi va ajuta pe Pești să devină mai rezistenți împotriva bolilor”, spune Stardust.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: