vineri, ianuarie 22, 2021
Tănasă Sabina

Într-o postare publicată pe rețelele sociale, doamna doctor Adina Alberts îi adresează o serie de întrebări președintelui României, Klaus Iohannis, cu privire la infecțiile nosocomiale, dar și la dotările ce lipsesc din secțiile ATI.

Cu această ocazie, doamna doctor ne și explică o serie de termeni medicali pentru a înțelege mai bine infecțiile pe care un pacient le poate lua de pe patul unui spital public.

„ACINETOBACTER.

Nu sună nici periculos, nici dizgrațios. Sună chiar “acidulat” ducându-te cu gândul la vreun tip de lapte bătut delicios.

Lăsând gluma la o parte, acinetobacter este una dintre cele mai periculoase “chestii” pe care le poți lua din spitalele publice. Dacă un pacient internat s-a pricopsit cu asta, șansele lui de a supraviețui sunt mult reduse!

Wikipedia zice așa:

“Acinetobacter baumannii este o bacterie gram-negativă, de obicei scurtă, aproape rotundă în formă de tijă (coccobacillus). Acesta poate fi un agent patogen oportunist la om, care afectează persoanele cu sistemul imunitar compromis, și care este din ce în ce mai frecvent, cauza infecțiilor spitalicești (nosocomiale).”

Infecțiile nosocomiale sunt un “modus vivendi” în spitalele publice din România, din păcate. Nefericitul “Fenomen Colectiv” survenit în urmă cu 5 ani a evidențiat această deficiență majoră a sistemului nostru sanitar. Aceste bacterii rezistente la aproape orice antibiotic existent, reprezintă motivul esențial pentru care în România pandemică mor peste 80% dintre pacienții intubați, în timp ce în lumea civilizată acest procent nu trece de 30%.

***

Domnule Președinte Klaus Iohannis

, ați aflat de ce în plină pandemie, raportările referitoare la infecțiile nosocomiale s-au sistat?! Așteptăm cu nerăbdare să aflăm rezultatul investigațiilor efectuate pe acest subiect, de către consilierii dvs. Așa ne-ați promis. Știți, eu am pierdut un om apropiat în spitalele publice din România, om care era într-adevăr bolnav de COVID-19. Numai că nu boala l-a răpus. Ci Acinetobacter-ul, domnule Președinte! Scrie în fișa lui medicală!

Câți români vor mai pieri până reușiți dvs să faceți lumină în această privință?!

Acum 5 ani, după Colectiv, au murit aproximativ 60 de oameni, mare parte și din cauza acestor bacterii păcătoase. Acum au murit probabil câteva mii de oameni din aceleași cauze, și anume infecțiile nosocomiale!

CRED CĂ ESTE MOMENTUL SĂ ACȚIONAȚI!!!

***

Ce este de făcut?!

Până se pune în mișcare birocrația uriașă și coruptă ca să “inventeze” o motivație de tipul “praf în ochi” pentru cetățenii creduli ai acestei țări, oamenii mor cu zile în spitale, chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19.

Lămpi cu UVC care să sterilizeze toate spațiile ATI destinate pacienților reprezintă o soluție, rapidă, simplă, eficientă!

Oare câte secții ATI-COVID din România au în dotare astfel de lămpi?!”