Sari la conținut

Atac rusesc la graniţă. România a ridicat avioanele F-16

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministerul Apărării anunţă că a ridicat două avioane F-16, de la baza Borcea, după ce armata Rusiei a atacat cu drone Ucraina, la granița cu România.

De altfel, în cursul dimineţii de sâmbătă, locuitorii din județul Tulcea au primit un mesaj RO-Alert, pentru localităţile de la graniţa cu Ucraina, în care au fost avertizați asupra pericolului căderii de obiecte din spaţiul aerian.

Armata veghează cerul ţării şi al NATO

MApN precizează că până acum nu au fost detectate drone care au căzut pe teritoriul național. „În dimineața zilei de 6 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România din județul Tulcea.

În urma detectării dronelor rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană, fiind luată și măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00”, se arată într-un comunicat al MApN.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

În urma mesajului RO-Alert emis de autorități, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naționale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acțiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localitățile Vulturul, Mahmudia și Maliuc, în eventualitatea existenței unor obiecte căzute pe teritoriul național.

MApN: Echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect

„Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua și în cursul acestei zile. Menționăm, de asemenea, că începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.”, se arată în comunicatul MApN.

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-alert sunt: Județul Tulcea: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina, precizează ISU Tulcea.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel