sâmbătă, iunie 25, 2022

Depresia poate fi cauzată de nivelul serotoninei. Iată trucul care păcălește CREIERUL. Serotonina este substanța responsabilă pentru sentimentele tale. Ea produce efecte variate la nivelul întregului corp: ajută la reducerea stărilor de tristețe și la reglarea anxietății. 

A te forța să fii fericit poate fi o ironie. Însă, este dovedit științific că forțarea unui zâmbet poate fi simplul truc necesar pentru a vă reanima spiritul. De obicei, fericirea duce la zâmbetul tău mai mult, dar se dovedește că este adevărat și invers.

Te-ar mai interesa: Informații uluitoare despre moartea Prințesei Dian...

Totul are legătură cu modul în care creierul răspunde la zâmbetul tău, deoarece este legat de un răspuns chimic. Este similar cu modul în care exercițiile fizice pot ajuta în mod ironic la combaterea oboselii, datorită endorfinelor din creier.

Depresia poate fi cauzată de nivelul serotoninei. Iată trucul care păcălește CREIERUL

Data viitoare când vă simțiți dezamăgiți, încercați pur și simplu să țineți un zâmbet și înainte să vă dați seama ați putea sări de bucurie. Răspunsul scurt este da, zâmbetul poate păcăli creierul să se simtă mai fericit.

De ce zâmbetul ne ajută să fim fericiți?

Încearcă-l acum, doar ține un zâmbet pentru câteva secunde, ar trebui să aibă efect aproape imediat. S-ar putea să ți se pară ciudat să ții un zâmbet fără motiv sau în timp ce ești singur, dar asta te poate ajuta și să ieși din stările proaste în care te afli.

Te-ar mai interesa: Boala lui Traian Băsescu. Profesorul Ciurea: E o d...

Zâmbetul stimulează un răspuns chimic în creier, eliberând hormoni precum dopamina și serotonina – aceleași substanțe chimice eliberate în timpul exercițiilor fizice (deși să nu vă așteptați să pierdeți kilograme aici).


Dopamina ne mărește sentimentele de fericire

Dr. Isha Gupta, neurolog de la IGEA Brain and Spine a explicat pentru mirror.co.uk că dopamina ne mărește sentimentele de fericire. Eliberarea serotoninei este asociată cu reducerea stresului.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

„Nivelurile scăzute de serotonină sunt asociate cu depresia și agresivitatea. Nivelurile scăzute de dopamină sunt, de asemenea, asociate cu depresia.”

Este doar vârful aisbergului fericirii, deoarece există și alte beneficii de a ține un zâmbet, iar unele sunt mai surprinzătoare decât ați crede.

S-ar putea să vă surprindă că zâmbetul poate ajuta cu adevărat în acest sens, întărindu-vă sistemul imunitar în acest proces.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu creierul când bei vin sau țuică....

Dr. Murray Grossan, ORL-otolaringolog din Los Angeles spune: „Ceea ce este nebunesc este că doar actul fizic de a zâmbi poate face diferența în construirea imunității.

„Când zâmbești, creierul vede mușchii [activitatea] și presupune că se întâmplă ceva umoristic.”

Acest lucru se datorează faptului că depresia a fost legată de sistemele imunitare mai slabe, astfel încât promovarea eliberării acelor hormoni cruciali o poate reconstrui din nou.

Te-ar mai interesa: Cele mai frecvente tipuri de cancer la tineri. Pre...

Beneficiile nu se opresc aici. Zâmbetul regulat a fost legat de reducerea stresului și chiar de un ritm cardiac mai scăzut.

Dr Sivan Finkel, dentist cosmetic la The Dental Parlour din NYC explică: „Un studiu efectuat de un grup de la Universitatea Cardiff din Țara Galilor a constatat că oamenii care nu se puteau încrunta din cauza injecțiilor cu botox erau în medie mai fericiți decât cei care se puteau încruntă.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private