sâmbătă, mai 21, 2022

Atacul de cord poate fi prevenit? Există o metodă ca să trăiești mai mult! Afecțiunile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în România. Conform statisticilor, la fiecare 30 de minute un român face un infarct.

Atacul de cord poate fi prevenit? Pași de urmat ca să trăiești mai mult

Boala cardiacă și atacurile de cord pot fi prevenite sau întârziate. Pentru a face acest lucru, trebuie să cunoaștem factorii de risc, astfel încât să îi putem recunoaște și să luăm măsuri preventive pentru a le corecta.

Te-ar mai interesa: Acest produs pentru bebeluși te ajută să scapi de ...

Experții spun că factorii de risc pentru atac de cord și accident vascular cerebral depind de stilul de viață, obiceiurile și condițiile de sănătate.Obezitatea crește riscul unui atac de cord. Pași de urmat ca să trăiești mai mult

Postul și „hormonul foamei”, ghrelinul, care se declanșează după pierderea în greutate, reduce semnificativ grăsimea de pe abdomen și ajută la îmbunătățirea sensibilității organismului la insulină.

Potrivit unui nou studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism al Societății Endocrine, acest lucru ar putea contribui, de asemenea, la reducerea riscului unei persoane de a suferi un atac de cord.

Te-ar mai interesa: Ochii albaștri nu sunt chiar albaștri. Informația ...

Dieta de tip mediteranean reduce riscul de a suferi un atac de cord. Cercetările au arătat anterior că o dietă mediteraneană poate reduce riscul de a suferi un alt atac de cord. Studiul a aprofundat aceste constatări și a arătat că persoanele care au urmat dieta verde-mediteraneană au avut o creștere de două ori mai mare a nivelului de grelină la post, îmbunătățind și mai mult beneficiile cardiometabolice.

Te-ar mai interesa: CTP, despre Sorin Oprescu: ”Are 70 de ani a trăit ...

O dietă verde-mediteraneană (green-MED) include legume cu frunze numite Mankai și ceai verde și omiterea consumului de carne roșie.

„Constatările sugerează că nivelurile de ghrelină pe durata postului pot servi ca indicator valoros al sănătății cardiometabolice după pierderea în greutate”, a declarat autorul principal al studiului, Iris Shai de la Universitatea Ben-Gurion.

Afecțiune cu un nivel anormal de ridicat

Cercetătorii au examinat nivelurile de grelină pe durata postului la 294 de participanți, pe parcursul a 18 luni. În timpul studiului, participanții care prezentau fie obezitate abdominală, fie dislipidemie – o afecțiune cu un nivel anormal de ridicat de colesterol sau grăsimi în sânge – au fost repartizați aleatoriu și au respectat trei diete: una bazată pe orientări alimentare sănătoase, dieta mediteraneană sau o versiune verde a dietei mediteraneene, care era bazată pe proteine vegetale și omiterea cărnii roșii.

Te-ar mai interesa: Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. Cele mai fr...

Dieta mediteraneană verde îmbunătățește sănătatea inimii. Dieta mediteraneană verde conține și mai multe materii vegetale și foarte puțină carne roșie sau de pasăre, ceea ce ar putea fi, de asemenea, un motiv al îmbunătățirii sănătății cardiovasculare și metabolice față de versiunea tradițională a dietei mediteraneene.

Creșterea nivelului de grelină la post ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care dieta mediteraneană verde a optimizat microbiomul, a redus grăsimea hepatică și a îmbunătățit sănătatea cardiometabolică mai mult decât celelalte diete consumate în cadrul studiul nostru”, a declarat Shai.

Te-ar mai interesa: Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat ...

Această dietă ajută la îmbunătățirea sănătății inimii datorită aportului mai mare de polifenoli, fitosteroli, grăsimi „sănătoase” și fibre și a aportului mai mic de proteine animale.

Factorii de risc cardiovascular și metabolic se îmbunătățesc, de asemenea, în cazul celor care urmează dieta Med verde.

Dieta are și alte beneficii pentru sănătate

Scăderea tensiunii arteriale diastolice, rezistența la insulină, reducerea inflamației și scăderea colesterolului.

„Rezultatele studiului nostru sugerează că ghrelina declanșată în timpul postului este un factor hormonal esențial în recuperarea sensibilității la insulină și regresia adipozității viscerale sau reducerea grăsimii de pe abdomen, asociate cu dieta”, a adăugat primul autor al lucrării, Gal Tsaban, cercetător și cardiolog al Universității Ben-Gurion din Negev și al Centrului Medical Universitar Soroka, Israel.

Durata postului ar putea sugera un alt mecanism

„Răspunsul diferențiat, specific dietei, în ceea ce privește creșterea nivelului de grelină pe durata postului ar putea sugera un alt mecanism prin care regimurile alimentare distincte, cum ar fi dieta verde-mediteraneană, reduc riscul bolilor cardiometabolice”, a mai adăugat cercetătorul.

Consumul de ceai verde regăsit în dieta verde-mediteraneană ajută, de asemenea, la reducerea riscului unei persoane de a suferi un atac de cord, potrivit The Express.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private