luni, august 2, 2021

Atacul de cord este mai frecvent când oamenii petrec mai multe zile. De Sărbători mesele îmbelșugate sunt o tradiție la români. Însă de cele mai multe ori, mesele copioase sunt regretate ulterior și principalele

vinovate de durerile de stomac. De aceea, este indicat să le previi pe cât posibil pentru a te bucura în liniște de perioada de vacanță.

Sarmale, cârnați, tobă, friptură, mezeluri, cozonac, tort și alcool. Excesele alimentare duc la adevărate neplăceri de natură digestivă care pot lăsa urmări neplăcute sau mai grav se pot finaliza cu chemarea salvării în noaptea dintre ani. Cel mai ușor mod de a evita greața, balonarea, vărsăturile și de ce nu mahmureală de după petrecere este moderația. Moderația în ceea ce privește consumul de alcool dar și mâncarea. Nici să combini multe feluri

de mâncare nu este indicat pentru organism, deși unde te duci vei fi invitat la masă, deci tentațiile culinare sunt la tot pasul.

Medicii spun că un criteriu al moderației este cantitatea de legume din farfurie care ar trebui să fie cel puțin jumătate din întreaga farfurie.

De asemenea nu trebuie să uiți că digestia proteinelor durează aproximativ 2-4 ore și necesită un mediu acid, în timp de digestia glucidelor se face în 40 de minute, într-un mediu alcalin. Alimentele rafinate, bogate în calorii, duc la perturbarea echilibrului enzimelor. De exemplu, de revelion dacă nu ești moderat poți

consuma și 4000 – 6000 de calorii, adică dublu decât necesarul zilnic al unei persoane care are o greutate normală.

Dacă nu ești cumpătat te poți confrunta cu indigestie, arsuri stomacale, stări de vomă, balonări, crampe stomacale, chiar și constipație. Mai mult, an de an medicii atrag atenția asupra faptului că excesele alimentare din preajma sărbătorilor pot duce la atac de cord sau la declanșarea unei crize biliare.

Cel mai bine este să eviți. De aceea, este indicat să faci cât mai multă mișcare pentru ca metabolismul să-și poată accelera arderile și mănâncă cu măsură. Puțin și des.

Ai grijă la porții să nu fie mari.

Ultimele stiri

Parteneri