Sari la conținut

Atenție: această băutură banală poate provoca leziuni renale

Rinichii elimină deșeurile din sânge și excesul de apă (sub formă de urină) și ajută la menținerea echilibrului substanțelor chimice (cum ar fi sodiul, potasiul și calciul) în organism, potrivit Institutului Național de Cancer din SUA.

De asemenea, acesta a explicat că rinichii produc hormoni care ajută la controlul tensiunii arteriale și stimulează măduva osoasă să producă globule roșii.

În plus, Medline Plus, Biblioteca Națională de Medicină din SUA, a menționat că în interiorul fiecărui rinichi există un milion de structuri mici numite nefroni, iar acestea filtrează deșeurile și excesul de apă din sânge, care se transformă în urină, iar urina curge prin tuburi numite uretere în vezica urinară, care stochează urina până când mergeți la baie.

„Majoritatea bolilor renale atacă nefronii. Această afectare face ca rinichii să nu mai poată elimina deșeurile. Cauzele includ probleme genetice, leziuni sau medicamente. Este posibil să aveți un risc mai mare de boli de rinichi dacă aveți diabet, tensiune arterială ridicată sau un membru apropiat al familiei cu probleme renale. Boala cronică de rinichi deteriorează încet, în timp, nefronii. În plus, alte boli renale pot include: cancer, chisturi, pietre, infecții”, a explicat biblioteca americană.

Citeste si:

Pixabay_cafea

Băutură care poate provoca leziuni renale

Acestea fiind spuse, este important să avem grijă de rinichi, iar portalul GastroLabWeb a indicat că băutura comună care poate provoca afectarea rinichilor este cafeaua, citând un studiu al Unității de Nutriție Umană din cadrul URV-IISPV, „băuturile cu cofeină, cum ar fi ceaiul sau cafeaua, sunt asociate cu afectarea funcției renale la persoanele în vârstă cu obezitate sau boli cardiovasculare”.

De fapt, merită menționat faptul că cafeina este o substanță amară care se găsește în mod natural în peste 60 de plante, printre care:

  • Boabele de cafea.
  • Frunzele de ceai.
  • Nucile Kola, care sunt folosite pentru a aromatiza băuturile de cola.
  • Păstăile de cacao, care sunt folosite pentru a face produse de ciocolată.

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.