Sari la conținut

Atenție! Aceste alimente cresc tensiunea arterială

tensiune arteriala
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Ce alimente duc la creșterea tensiunii

Atenție!  Evitarea alimentelor care cresc dramatic și semnificativ tensiunea arterială este primul pas pe care ar trebui să-l facem după un diagnostic de hipertensiune arterială.

Vedeți ce alimente cresc tensiunea arterială în mod dramatic, astfel încât să le puteți evita dacă valorile tensiunii arteriale vă sperie.

De ce alimentele afectează tensiunea arterială?

Substanțele din alimente în sine – de exemplu cofeina – duc la creșterea tensiunii arteriale. De asemenea, alimentele cu un conținut excesiv de sare duc la retenția de lichide, care duc la o creștere a tensiunii arteriale.

Modul greșit de a mânca poate sta la baza altor boli cronice, precum bolile cardiovasculare, de exemplu, a căror consecință este hipertensiunea arterială.

Printre alimentele care duc la o creștere bruscă a tensiunii arteriale și care ar trebui evitate de hipertensivi se numără:

carne procesata
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Carne procesată

Conțin prea multă sare și grăsimi, conservanți, coloranți, care nu numai că nu aduc beneficii organismului, dar îl și dăunează, ducând la boli cronice, inflamații și hipertensiune arterială.

Alimente și băuturi cu cofeină

Cafeaua, ceaiul negru și verde, ciocolata, băuturile energizante cu cofeină și orice aliment care conține cofeină duc la stimularea sistemului cardiovascular și la o accelerare a ritmului cardiac, rezultând o creștere bruscă, deși de scurtă durată, a tensiunii arteriale.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când se consumă doze mari de alimente și băuturi cu cofeină și când se combină alimente și băuturi cu cofeină.

Alimente prajite

Dr. Landsman sfătuiește cu insistență pacienții să evite să mănânce prăjeli, chiar și legume prăjite. Însuși procesul de preparare a alimentelor prin prăjire duce la formarea de compuși nocivi, alimentele devin bogate în grăsimi nocive care duc la o creștere a tensiunii arteriale.

De asemenea, îi sfătuiește pe hipertensivi să gătească alimentele preparate prin fierbere sau coacere, citează health.com.

Dulciuri

Când vorbim despre alimente care cresc tensiunea arterială, ar trebui să subliniem că și consumul de paste și produse de cofetărie care conțin zahăr cresc riscul de hipertensiune arterială. Urmăriți conținutul pachetelor și căutați eticheta „fără zahăr adăugat”, deoarece zahărul adăugat este periculos, nu conținutul de zahăr natural al alimentelor.

Alcool

Consumul prea mult de alcool duce la riscul unei creșteri bruște a tensiunii arteriale. Acest lucru este valabil mai ales pentru alcoolul care conține zahăr, atunci când bea prea mult și când devine un stil de viață care îl pune în pericol. Un pahar de vin nu este o problemă, dimpotrivă, dar o sticlă de alcool cu ​​zahăr poate dăuna grav sănătății.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel