miercuri, iunie 7, 2023

Micșorarea penisului: cele mai frecvente cauze. Peste tot în lume, cercetătorii au încercat să găsească diverse motive în spatele acestui lucru, care variază de la speculații cum ar fi modificări ale fluxului de sânge către penis până la anumite afecțiuni medicale.

Cu toate acestea, conform studiilor, câteva cauze comune ale contracției penisului includ afecțiuni precum diabetul, obezitatea, fumatul și anumite medicamente.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Medicii spun că o scădere a nivelului de testosteron poate provoca, uneori, o scădere.

Există câteva motive care provoacă această afecțiune, câteva dintre ele sunt:


Micșorarea penisului: 1. Îmbătrânire

Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, depozitele de grăsime se acumulează în artere, ceea ce duce la reducerea fluxului de sânge către penis. Rezultă că celulele musculare din tuburile erectile din interiorul penisului devin mai slabe.

Tuburile erectile produc erecții atunci când sunt pline de sânge, astfel încât fluxul sanguin mai mic înseamnă erecții mai mici sau mai puține ferme.

2. Creștere în greutate

Potrivit experților în sănătate, dacă te îngrași, în special în jurul abdomenului, este o preocupare reală pentru mulți bărbați pe măsură ce îmbătrânesc. Deși penisul unui bărbat poate părea mai mic odată cu creșterea în greutate, nu s-a micșorat.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Motivul pentru care pare mai mic este că penisul este atașat de peretele abdominal, iar când burta se extinde, trage penisul spre interior.

Micșorarea penisului: 3. Fumat

Fumatul lezează vasele de sânge din penis, împiedicându-l să se întindă și să obțină o erecție. Un studiu al Universității din Boston a constatat că fumătorii aveau penisuri erecte mai scurte în comparație cu bărbații care nu fumau. 

Te-ar mai interesa: Fructul interzis celor care suferă de colon iritab...

4. Boala Peyronie

Boala Peyronie este o tulburare în care țesutul cicatricial, numit placă, se formează sub pielea penisului, organul masculin folosit pentru urinare și sex. Placa se acumulează în interiorul penisului, în membrana elastică groasă numită tunica albuginea.

Micșorarea penisului: 5. Sănătate orală precară

Medicii spun că bărbații cu disfuncție erectilă au o prevalență de șapte ori mai mare a bolilor gingiilor. Bacteriile care se găsesc în țesutul gingiilor se răspândesc în tot corpul, ducând la inflamarea și deteriorarea vaselor de sânge.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc. Cele mai invidioase 3 zodii pe...

Micșorarea penisului: 6. Chirurgie de prostată

Cercetările arată că bărbații care au suferit o intervenție chirurgicală de îndepărtare a glandei prostatei canceroase pot suferi o oarecare contracție a penisului.

Un studiu publicat în International Journal of Impotence Research a constatat că cel puțin 71% dintre bărbații care au suferit o prostatectomie radicală au suferit o oarecare contracție a penisului. 


Care este dimenisunea normală

Potrivit unui studiu publicat în BJU International, dimensiunea medie a penisului se încadrează în următoarele intervale:

Te-ar mai interesa: Endocrinolog: Oboseala persistentă, irascibilitate...

  • Lungimea medie a unui penis flasc: este de 9,16 centimetri
  • Lungimea medie a unui penis întins flasc: este de 13,24 cm
  • Lungimea medie a unui penis erect: este de 13,12 cm
  • Circumferinta medie a penisului flasc: 9,31 cm
  • Circumferinta medie a unui penis erect: 11,66 cm

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private