Sari la conținut

Atenție! Bullying-ul afectează grav sănătatea mintală a copiilor și nu numai

Atenție! Bullying-ul afectează grav sănătatea mintală a copiilor și nu numai

Majoritatea școlilor, colegiilor și universităților de astăzi îi obligă pe studenți să semneze formularele anti-bullying și anti-ragging, astfel încât să nu agreseze alți studenți, fie că sunt juniori sau colegi de clasă sau pe oricine.

De asemenea, ar putea fi nevoiți să semneze un cod de conduită atunci când se alătură la locul de muncă, astfel încât să nu creeze probleme altor lucrători.

Încălcarea regulilor anti-bullying sau hărțuirea ar putea atrage măsuri serioase. Aceste reguli, reglementări și măsuri au fost luate ținând cont de efectele pe care le-ar putea avea hărțuirea și hărțuirea asupra unei persoane.

Atenție! Bullying-ul afectează grav sănătatea mintală a copiilor și nu numai

Bullying-ul are unele efecte grave asupra sănătății mentale și fizice a unei persoane. Copiii care sunt hărțuiți în școală au tendința de a suferi daune și asta le-ar putea afecta studiile și dezvoltarea generală. Hărțuirea în copilărie ar putea avea, de asemenea, efecte pe termen lung asupra sănătății mintale.

Aruncă o privire la modul în care bullying-ul afectează un copil.

1. Academic: Când un copil este este o victimă a bullying-ului, efectele pot fi observate mai întâi în mediul școlar, deoarece au tendința de a avea performanțe scăzute din cauza stimei de sine scăzute. S-ar putea să nu fie dispuși să ia parte la anumite activități din școală, alți copii ar putea să nu fie dispuși să mai meargă deloc la școală, abandonând școala complet.

2. Sănătate: Copiii care sunt hărțuiți ar putea, de asemenea, să sufere de probleme de sănătate, deoarece bullying-ul le poate afecta tiparele de alimentație și de somn.

3. Sănătate mintală: Bullying-ul ar putea afecta sănătatea mintală a unui copil. Ei ar putea suferi de anxietate și depresie, iar acest lucru le afectează din nou studiile și dezvoltarea generală. Hărțuirea ar putea duce, de asemenea, la o stimă de sine scăzută, iar acest lucru ar putea continua și la vârsta adultă, când persoana are o încredere scăzută.

Bullying-ul nu îi afectează doar pe cei pe care sunt agresați, ci îi afectează și pe bătăuși. Cei care agresează pot deveni violenți și ca adulți. De asemenea, ar putea să devină abuzivi și să recurgă la droguri și alcool. Și ei ar putea suferi de probleme de sănătate mintală.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel