Categories: Ştiri sănătate

Atenție! Care sunt cele mai expuse categorii de vârstă la virusul gripal. Ce trebuie să știm

Atenție! Care sunt cele mai expuse categorii de vârstă la virusul gripal. Ce trebuie să știm și ce măsuri trebuie luate pentru a preveni îmbolnăvirea.

Cazurile de viroze și gripe de sezon par să fi explodat în ultimul timp, spitalele fiind deja pline în unele orașe cu pacienți de toate vârstele.

Semnalele de alarmă trase de medici nu sunt deloc optimiste iar întrebarea ce stă pe buzele tuturor este: Ce ne așteaptă…?

Din păcate, medicii spun că  aceste probleme sunt cauzate de faptul că populația nu și-a făcut vaccinul antigripal din acest sezon, astfel că este normal să ne confruntăm cu astfel de cifre alarmante.

De altfel, potrivit Radio România Actualități, în Iași, doar 73.000 de persoane, dintr-o populație totală de aproximativ un milion, s-au vaccinat antigripal în acest sezon.

4.000 de infecții acute respiratorii într-o săptămână

„Potrivit datelor centralizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică, numai săptămâna trecută în unitățile medicale din județul Iași au fost înregistrate aproape 4.000 de infecții respiratorii acute generate de viroze sau de infectarea cu virusul gripal.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Voicescu, a explicat, la Radio România Iași, care sunt cele mai expuse categorii de vârstă.

Din analiza stratificată reiese că incidența cea mai mare ar fi la grupa de vârstă 5-14 ani. Mai putem menționa faptul că, în acest interval de timp la care ne referim, au fost raportate 4 decese, toate prin pneumonie și toate la grupa de vârstă peste 65 de ani.

De asemenea, au fost raportate 315 internări, cu 56 mai multe față de săptămâna anterioară, reprezentând 8,32 % din numărul total de cazuri”, a mai spus Marius Voicescu la Radio România Actualități.

Din păcate, toate aceste statistici îngrijorătoare, ce arată creșteri alarmante, reprezintă un motiv serios pentru autorități de a declara starea de epidemie gripală în România.

De altfel, în UE există un algoritm care duce la declanșarea stării de epidemie iar previziunile sunt destul de sumbre. Mai multe detalii despre declarațiile ministrului Rafila, aici.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

3 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

4 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

5 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: