Sari la conținut

Atenție! Care sunt cele mai expuse categorii de vârstă la virusul gripal. Ce trebuie să știm

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Copil cu temperatură

Atenție! Care sunt cele mai expuse categorii de vârstă la virusul gripal. Ce trebuie să știm și ce măsuri trebuie luate pentru a preveni îmbolnăvirea.

Cazurile de viroze și gripe de sezon par să fi explodat în ultimul timp, spitalele fiind deja pline în unele orașe cu pacienți de toate vârstele.

Semnalele de alarmă trase de medici nu sunt deloc optimiste iar întrebarea ce stă pe buzele tuturor este: Ce ne așteaptă…?

Din păcate, medicii spun că  aceste probleme sunt cauzate de faptul că populația nu și-a făcut vaccinul antigripal din acest sezon, astfel că este normal să ne confruntăm cu astfel de cifre alarmante.

De altfel, potrivit Radio România Actualități, în Iași, doar 73.000 de persoane, dintr-o populație totală de aproximativ un milion, s-au vaccinat antigripal în acest sezon.

4.000 de infecții acute respiratorii într-o săptămână

„Potrivit datelor centralizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică, numai săptămâna trecută în unitățile medicale din județul Iași au fost înregistrate aproape 4.000 de infecții respiratorii acute generate de viroze sau de infectarea cu virusul gripal.

Purtătorul de cuvânt al instituției, Marius Voicescu, a explicat, la Radio România Iași, care sunt cele mai expuse categorii de vârstă.

Din analiza stratificată reiese că incidența cea mai mare ar fi la grupa de vârstă 5-14 ani. Mai putem menționa faptul că, în acest interval de timp la care ne referim, au fost raportate 4 decese, toate prin pneumonie și toate la grupa de vârstă peste 65 de ani.

De asemenea, au fost raportate 315 internări, cu 56 mai multe față de săptămâna anterioară, reprezentând 8,32 % din numărul total de cazuri”, a mai spus Marius Voicescu la Radio România Actualități.

Din păcate, toate aceste statistici îngrijorătoare, ce arată creșteri alarmante, reprezintă un motiv serios pentru autorități de a declara starea de epidemie gripală în România.

De altfel, în UE există un algoritm care duce la declanșarea stării de epidemie iar previziunile sunt destul de sumbre. Mai multe detalii despre declarațiile ministrului Rafila, aici.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: