Sari la conținut

ATENȚIE! Cei care aveți peste 40 de ani și luați acest medicament foarte folosit în România, riscați să faceți infarct sau accident vascular cerebral!

efectul placebo
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lucruri intersante despre Efectul Placebo:

Numeroși oameni folosesc adesea ibuprofen pentru a-și calma durerea de cap sau durerea de spate. Chiar dacă aceste pastile par să calmeze rapid durerea, efectele lor secundare sunt cu adevărat îngrijorătoare.

Starea acestor pastile eliberate fără prescripție medicală este destul de înșelătoare, dar adevărul real este că efectele lor sunt numeroase, inclusiv leziuni cardiace severe, potrivit healthyfoodhouse.

În urmă cu opt ani, chiar și FDA a emis un avertisment despre ibuprofen, susținând că acesta crește serios riscurile de accident vascular cerebral și atacuri de cord. În 2015, au decis să întărească avertismentul. După ce au analizat medicamentul, ei au declarat următoarele:

  • Ibuprofenul crește semnificativ riscul de atacuri de cord și accident vascular cerebral, chiar și după utilizarea pe termen scurt.
  • Cu cât medicamentul este utilizat mai mult timp, cu atât riscul ar fi mai mare.
  • Este un fapt că aceste riscuri sunt mai mari în cazul unei afecțiuni cardiace existente, nu este nevoie să ai probleme cardiace pentru a fi expus la această amenințare.

În plus, riscul este mult mai mare pentru persoanele mai în vârstă de 40 de ani, iar șansele acestor persoane de a dezvolta probleme cardiace sunt extrem de mari.

FDA emite un semnal de alarmă când vine vorba de aceste pastile dăunătoare.

Cea mai mare problemă cu toate acestea este faptul că oamenii presupun că medicamentele eliberate fără prescripție medicală precum ibuprofenul și acetaminofenul sunt complet inofensive.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că percepția generală este că, dacă nu există prescripție medicală, gravitatea efectelor secundare ale medicamentului este scăzută, așa că oamenii iau în mod regulat pastile atunci când suferă de o problemă de sănătate.

Alternativa sănătoasă pentru calmarea durerii

Cu toate acestea, nu vă vom avertiza doar despre amenințările pe care le reprezintă astfel de medicamente, ci vă vom oferi o alternativă mai sănătoasă și sigură. În acest caz, recomandăm utilizarea turmericului. Această plantă aparține familiei ghimbirului și este unul dintre cele mai benefice condimente pe care le poți folosi.

Turmericul are o capacitate naturală de a bloca enzimele inflamatorii și citokinele, deci este incredibil de eficient în cazul anumitor afecțiuni precum artrita reumatoidă. Pe de altă parte, medicamente precum ibuprofenul doar reduc inflamația și nu o previn.

Turmericul are calități puternice de calmare a durerii, așa că ar trebui să-l utilizați pentru a vă trata problemele de durere.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel