Sari la conținut

Atenție! Combinarea acestui supliment popular cu anumite medicamente ar putea crește riscul de cheaguri de sânge

Photo by Laurynas Mereckas on Unsplash

Există, de asemenea, riscul ca acesta să ducă la o glicemie prea scăzută dacă este administrat împreună cu medicamente pentru diabet.

Nu este întotdeauna posibil să obținem toate substanțele nutritive de care avem nevoie doar din alimentație. Mulți oameni se bazează pe suplimente ca modalitate de a se asigura că organismul lor este sănătos. Cu toate acestea, există motive pentru a le lua cu prudență.

Un supliment, în special, are potențialul de a reduce efectele anumitor medicamente dacă este luat concomitent.

Coenzima Q10, cunoscută și sub numele de CoQ10, este un antioxidant produs în mod natural de către organism.

Este necesar pentru creșterea și întreținerea celulelor.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrâniți, nivelul de CoQ10 se va reduce.

O anumită cantitate poate fi consumată în alimente precum carnea, lactatele și nucile, dar s-ar putea să nu fie suficientă.

Din acest motiv, este disponibil și sub formă de supliment, sub formă de tablete sau pulbere.

Dovezile sugerează că ar putea contribui la ameliorarea simptomelor bolilor de inimă și la scăderea nivelului de zahăr din sânge, alături de alte beneficii.

Dar merită să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest supliment, au avertizat organismele de sănătate.

Clinica Mayo explică faptul că CoQ10 nu ar trebui să fie luat împreună cu anticoagulantele dacă există riscul de formare a unui cheag de sânge.

Aceasta spune: „CoQ10 ar putea face ca medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina (Jantoven), să fie mai puțin eficiente.

Crește riscul de formare a unui cheag de sânge

„Acest lucru ar putea crește riscul de formare a unui cheag de sânge”.

Cheagurile de sânge sunt potențial periculoase, deoarece pot duce la accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și embolii pulmonare dacă nu sunt tratate.

Furnizorul de servicii medicale din SUA, Mount Sinai, adaugă: „Au existat rapoarte conform cărora CoQ10 poate face ca medicamente precum warfarina sau clopidogrelul (Plavix) să fie mai puțin eficiente în subțierea sângelui.

„Dacă luați anticoagulante, întrebați furnizorul dumneavoastră înainte de a lua CoQ10.”

De asemenea, recomandă să cereți sfatul medicului înainte de a lua CoQ10 dacă luați medicamente pentru diabet sau dacă faceți chimioterapie.

„CoQ10 poate scădea glicemia, așa că persoanele cu diabet ar trebui să discute cu furnizorul lor înainte de a-l lua pentru a evita riscul de a avea o glicemie scăzută”, precizează Mount Sinai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel