duminică, iunie 26, 2022

Atenție!!! Dragostea trece prin stomac! 6 obiceiuri cu efect benefic asupra vieții intime.

Există o vorbă din bătrâni care spune că „Dragostea trece prin stomac”. Studiile de specialitate arată că, deși la prima vedere, sexul și mâncarea (ceea ce implică și o greutate prea mare sau prea mică) par să nu aibă nicio legătură, persoanele sănătoase și cu o imagine bună despre propriul corp au și performanțe sexuale mai bune.

Te-ar mai interesa: Mesajul lui Arsenie Boca pentru credincioși: „Când...

Atenție!!! Mâncarea în exces se transformă în principalul inamic al vieții sexuale

„Cercetările au arătat că mâncarea în exces se transformă în principalul inamic al vieții sexuale. Un surplus ponderal de 6-7 kg peste greutatea ideală duce la scăderea performanțelor sexuale cu 50% și a frecvenței raporturilor sexuale cu 50 -75%.

Cu siguranță jena față de propriul corp determină blocaje psihologice, atât la bărbați cat și la femei. Performanțele sexuale propriu-zise sunt rezultatul unei activități hormonale complexe, însă libidoul și sexualitatea țin mai degrabă de proverbul “minte sănătoasă în corp sănătos”.

Elementele cu rol cheie pentru buna funcționare erotică sunt fierul și calciul în cazul femeilor, iar la bărbați seleniu și zincul”, arată nutriționistul Mihaela Bilic.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

 6 obiceiuri cu efect benefic asupra vieții intime

1. Reduceți aportul de grăsimi saturate de origine animală slănină mezeluri unt cașcaval. Ele contribuie la creșterea colesterolului din sînge, formarea de plăci de aterom și îngustarea diametrului vaselor capilare. Vascularizația deficitară la nivel periferic scade potența, adică există dorință dar nu și putință.

2. Reduceți consumul de sare din alimente precum afumături, conserve, mezeluri, brânzeturi, semipreparate, snacksuri. Sarea agravează hipertensiunea și afectează negativ activitatea sexuală la bărbați.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

3. Eliminați fumatul, nicotina are efect nociv complex și direct: produce vasoconstricția vaselor de sînge, crește procesele de aterogeneză, scade fluxul sangvin și poate provoca impotență.

4. Reduceți consumul de alcool. Conform zicalei “vinul crește dorința dar micșorează performanța”, țineți cont că efectul alcoolului depinde de cantitate. Consumat cu moderație (1-2 pahare) poate fi benefic, înlătură inhibițiile și contribuie la relaxare. Însă în cantități mari alcoolul are efect toxic asupra funcției sexuale și este responsabil de peste 40% din problemele de sterilitate la bărbați. Excesul de alcool afectează inclusiv sistemul nervos, scade răspunsul la stimuli, induce apatie și depresie.

Te-ar mai interesa: Vrei o mărire de salariu? Iată ce culori trebuie s...

5. Evitați stresul și oboseala, factori cu impact direct asupra libidoului. Epuizarea nervoasă sau anxietatea reduc dorința sexuală, afectează autostima și încrederea în propria persoană, elemente strâns legate de viața sexuală. Ia naștere un cerc vicios: stresul duce la scăderea sexualității, iar frustrarea sexuală va fi un factor stresant suplimentar.

6. Evitați apariția kilogramelor în plus și a combinației periculoase diabet-obezitate. Surplusul ponderal și grăsimea acumulată la nivelul abdomenului, mai ales la bărbații peste 45 de ani, vin la pachet cu o multitudine de afecțiuni: diabet hipertensiune probleme circulatorii periferice scăderea sensibilității nervoase, într-un cuvânt risc de impotență.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

„În concluzie nu doar sănătatea, ci și funcția sexuală sunt afectate de un stil de viață dezechilibrat. Aflată la granița dintre fizic și psihic, sexualitatea este rezultatul a două acțiuni: a dori și a putea. Ambele trebuie să funcționeze în parametri optimi, iar alimentația este doar unul dintre multiplii factori determinanți”, a mai scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private