miercuri, martie 29, 2023

Oamenii fac greșeli în sezonul rece fără să vrea, iar medicii vin cu recomandări pentru a evita decesul. Iată ce obiceiuri trebuie schimbate pe timpul iernii și care sunt cele mai mari greșeli.

Atenție! Evită să faci aceste activități în sezonul rece. Îți pui viața în PERICOL

Specialiștii medicali spun că nu temperaturile scăzute ne îmbolnăvesc, ci obiceiurile pe care le avem în sezonul rece.

Florin Tudor, medic internist, a explicat că ne putem îmbolnăvi iarna doar dacă nu ne îmbrăcăm corespunzător.

Te-ar mai interesa: Traumatizant! O femeie a ajuns pe masa de operații...

„Dacă este iarnă, este clar că nu ieşim afară în tricou. Nu trebuie însă nici să ne înfololim excesiv. Este recomandată o bluză de corp sau un tricou de bumbac peste care să luăm un pulover sau o geacă. O greşeală pe care o facem mulţi dintre noi este să ne îmbrăcăm bine în partea de sus a corpului, dar să luăm pe noi doar o pereche de blugi. Acest lucru nu ajută.

Dacă afară este ger, este recomandat să avem pe sub pantaloni un colant de bumbac sau ştrampi, în cazul femeilor. O altă greşeală pe care o facem este să ne îmbrăcăm bine, dar să nu purtăm căciulă sau mănuşi. Frigul ne ia de la extremităţi şi de aceea acestea trebuie protejate cel mai mult“, afirmă Florin Tudor.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

Florin Tudor: „Părinţii greşesc ”

Florin Tudor atrage atenția părinților care își înfofolesc copiii cu haine groase iarna.

„Dacă luăm pe noi mai multe rânduri de haine, mai ales cele care sunt strânse pe corp, vom transpira şi automat ne va fi mai rece. Tot aşa răcim cel mai uşor. În cazul copiilor, părinţii greşesc când le pun fularul pe gură. Zona se umezeşte peste măsură şi aşa ajung să se dezvolte bacterii.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Este complet greşit să ne acoperim gura ca să nu intre aerul rece pe acolo. De asemenea, nu luaţi mai multe perechi de şosete, deoarece afectaţi circulaţia şi veţi avea mereu picioarele îngheţate. Mai bine alegeţi încălţăminte îmblănită şi purtaţi o singură pereche de şosete pentru ca picioarul să se poată mişca în voie“, a explicat acesta.

Medic: „Iarna, indicat este să ieşim afară pentru că aerul curat face bine”

De asemenea, dr. Tudor ne sfătuiește să ieșim afară. Aerul rece, curat ne face bine. O oră petrecută afară ne poate ajuta şi nu ne îmbolnăveşte.

Te-ar mai interesa: Leacul simplu și natural care te scapă de infecții...

„Dacă avem zile cu temperaturi de -20 de grade este normal să evităm să stăm mult afară. Dacă însă temperaturile de iarnă sunt normale, adică în jurul valorii de -5 grade, indicat este să ieşim afară pentru că aerul curat face bine.

O oră petrecută afară ne poate ajuta şi nu ne îmbolnăveşte. Este valabil şi pentru copii. Cu cât stăm mai multe zile închişi în casă, la căldură, cu atât vom fi mai expuşi atunci când ieşim la frig. Corpul se acomodează treptat cu temperatura şi nu este bine să aibă şocuri mari. Aşa apar bolile de sezon“, a spus acesta pentru realitatea.net.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private