Sari la conținut

Atenție la acest ceai popular! Consumat în exces, îngroașă sângele și deranjează stomacul!

Sursa foto: Unsplash

Ceaiul de măceșe este un ceai din plante medicinale obținut din pseudo-fructele plantei de trandafir.

Are o aromă delicată, florală, ușor dulce, cu un gust secundar acrișor distinct.

Găsite chiar sub petalele de trandafir, măceșele sunt mici, rotunde și, de obicei, roșii sau portocalii.

Există mai multe sute de specii de plante de trandafir, deși cercetările privind sâmburii de trandafir s-au concentrat pe pseudo-fructele plantei Rosa canina (1Trusted Source).

Măceșele au fost legate de numeroase beneficii, inclusiv îmbunătățirea imunității, sănătatea inimii, pierderea în greutate și îmbătrânirea pielii, scrie Healthline.

Beneficii pentru sănătate ale ceaiului de măceșe

– Trandafirul stimulează sistemul imunitar și întărește apărarea naturală a organismului.

Previne și ameliorează simptomele răcelii, gripei și ale altor afecțiuni respiratorii și previne deficiențele de vitamina C.

Este indicat în special în caz de oboseală psihică sau fizică temporară și pentru a susține convalescența.

De asemenea, conferă acest plus de energie care va ajuta la evitarea oboselii care poate fi resimțită la sfârșitul unei ierni lungi.

Ceaiul de măceșe este adesea folosit ca tonic general pentru sănătate.

– În medicina tradițională chineză, măceșul este folosit pentru a preveni și trata infecțiile tractului urinar (UTI).

– Trandafirul ajută la menținerea sănătății venelor. Ca tonic venos, este folosit pentru a îmbunătăți tonusul și structura pereților venelor și pentru a preveni sau ameliora varicele și hemoroizii.

Grijă mare la această băutură! Lidia Fecioru, bioenergetorepeut, atrege atenția cu privire la o plantă extrem de populară în rândul românilor.

Prezentă în cadrul emisiunii Adevăruri Ascunse, Lidia Fecioru a lăudat proprietățile măceșelor, însă, în același timp, avertizează că această plantă poate deveni periculoasă.

Grijă mare la această băutură! Lidia Fecioru: Îngroașă sângele și deranjează stomacul!

”Dacă ne dorim un surplus de vitamina C, e bine să luăm o perioadă de 10 zile și apoi să facem pauză alte 10 zile. Fructul are foarte multă Vitamina C și deranjează stomacul. Nu pot bea ceai de măceșe cei care au probleme cu aciditatea. De asemenea, ceaiul de măceșe nu este recomandat pentru cei care au probleme cu inima”, a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Efecte secundare ale ceaiului de măceșe

Deși ceaiul de măceșe este, în general, sigur pentru majoritatea oamenilor, există câteva efecte secundare cunoscute. Aceste efecte secundare sunt, de obicei, ușoare și temporare.

Cel mai frecvent efect secundar al ceaiului de măceșe este tulburarea gastrointestinală. Aceasta poate include greață, vărsături, diaree și dureri abdominale. Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome, întrerupeți utilizarea și discutați cu medicul dumneavoastră.

Un alt efect secundar posibil este o reacție alergică. Ceaiul de măceșe poate provoca o reacție alergică la unele persoane care sunt sensibile la acesta. Simptomele unei reacții alergice pot include urticarie, erupții cutanate, mâncărimi, umflături și dificultăți de respirație. Dacă prezentați oricare dintre aceste simptome după ce ați băut ceai de măceșe, solicitați imediat asistență medicală!

Ceaiul de măceșe este, în general, sigur pentru majoritatea oamenilor, dar există câteva efecte secundare cunoscute. Dacă aveți orice reacție adversă după ce ați băut ceai de măceșe, întrerupeți utilizarea și discutați cu medicul dumneavoastră.

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel