luni, iunie 21, 2021

,,Consumarea sucului de fructe este cea mai rapidă caşe de a lua în greutate, fiind nevoie de mai puţin de un minut pentru a acumula 150 de calorii,”, susţine nutriţionista Catherine Matthews.

Un alt

dezavantaj al sucului de fructe este lipsa de fibre, explică Matthews. În timpul consumului de fructe, fibra formează un strat protector care acţionează ca un scut în faţa intestinului, absorbţia zahărului fiind astfel încetinită.

În băuturile răcoritoare, sucurile de fructe şi “smoothies”, acest scut dispare, iar ficatul este supraîncărcat cu zahăr, având două efecte asupra organismului: în primul rând, cantitatea de zahăr produce un val brusc de energie care dispare foarte repede, putând duce la iritabilitate, letargie şi o senzaţie de foame mai puternică decât înainte.

În al

doilea rând, nivelurile ridicate de fructoză – zahăr din fructe – care nu sunt arse sunt transformate în grăsime.

În acelaşi context al băuturilor considerate sănătoase, un studiu recent realizat de Daily Mail a arătat, printre altele, că un singur pahar de suc de grapefruit alb (250 de mililitri) conţine un nivel de zahăr echivalent cu patru gogoşi glazurate.

Nutriţionistul a avertizat şi în privinţa uleiului de măsline, care, în ciuda proprietăţilor benefice pentru sănătate, conţine 50 de calorii într-o singură linguriţă.

Mierea este un alt produs periculos pentru diete, având

un nivel foarte ridicat de zahăr, iar iaurturile şi biscuiţii cu zero la sută grăsime conţin câteodată mai multe calorii decât variantele cu nivel normal de grăsime. Zahărul este adăugat pentru a compensa aroma care se pierde când grăsimea este redusă.

Cei care ţin dietă ar trebui să fie atenţi şi la vin, avertizează Matthews, pentru că un pahar mare poate conţine până la 225 de calorii.

Pâinea neagră este de asemenea un pericol pentru siluetă fiindcă nu este mereu bogată în fibre, multe companii folosind vopsea pentru a face pâinea să arate mai sănătoasă. Cea mai bună opţiune este înlocuirea

ei cu pâinea integrală.

Fructele şi nucile uscate: deşi sunt o bună sursă de fibre, cele mai multe fructe uscate sunt îmbrăcate în zahăr, iar nucile în sare.

 

 

Ultimele stiri

Parteneri