marți, iunie 28, 2022

Atenție la complicațiile acestei afecțiuni! Dr. Elena Cocârță, ginecolog, a vorbit despre simptomele ovarelor micropolichistice. De reținut este că această afecțiune poate duce la infertilitate!

Ovarele micropolichistice reprezintă aspectul ecografic al ovarelor, care au mult mai mulţi foliculi decât în mod normal. Nu au niciun chist, ci mai mulţi foliculi.

Aceste tipuri de ovare reprezintă un criteriu în diagnosticul sindromului de ovare micropolichistice, pentru că există o diferenţă între aspectul ecografic şi sindrom”, a spus medicul Elena Cocârţă, joi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Simptomele ovarelor micropolichistice

„Pacientele experimenzează hipermenoreea, adică menstruaţii care vin mult mai rar. Aceste femei au mai puţin de nouă menstruaţii pe an. Alături de acest sindrom se asociază semnele de hiperandrogenism, adică de exces de hormoni masculini.

Orice femeie are în organism o mică cantitate de hormoni masculini, dar în aceste cazuri acest hormon este în exces.

Simptomele date de acest exces sunt: exces de păr în zonele specifice masculine, pe piept, la nivelul aleorelor mamelonare, pe spate, totodată, asociate cu alopecia la nivelul scalpului.

Cele mai multe paciente sunt obeze, iar infertilitatea poate fi un semn al acestei afecţiuni.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...


Complicaţiile sindromului de ovare micropolichistice netratat

Cauzele sunt unele genetice, dar asociate cu factorii de mediu. Să ne prezentăm la medic atunci când avem menstruaţii neregulate, exces de păr, imposibilitatea unei sarcini. Nu putem vorbi neapărat de prevenţie. Acest sindrom apare de multe ori din adolescenţă.

Există complicaţii, pentru că există complicaţii legate de excesul hormonal. Pot duce la neoplazie de endometru, adică creşterea grosimii părţii din interior a uterului. Poate duce la cancer endometrial.

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Aceste paciente au riscul de a face diabet mult mai devreme decât populaţia generală. Au un risc crescut de sindrom metabilic şi modificări cardiovasculare. Complicaţiile sunt multiple.

O vindecare nu există neapărat, dar există o ameliorare a simptomelor. Principala modalitate de tratament este schimbarea stilului de viaţă. Cu o dietă şi exerciţii fizice care duc la o scădere în greutate.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare z...

Scăderea în greutate, chiar şi cu 10%, ameliorează semnificativ simptomele asociate dereglărilor menstruale.

În ceea ce priveşte diabetul gestaţional, acela care este obţinut în timpul sarcini, din păcate, creşte riscul ca bebeluşul să crească mult mai mare decât normal, iar riscurile la sarcină sunt mult mai mari”, a mai spus medicul ginecolog.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private