luni, noiembrie 28, 2022

Atenție la masa de Paște! Mihaela Bilic, medic nutriționist, a oferit câteva reguli importante, care ne vor ajuta să ne bucurăm de Sărbători fără să ne simțim rău.

“Dacă a fost doar o săptămână de post, organismul nu o să se resimtă atât de tare. Cred că cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă.

Aici e greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult la o singură masă. Avem două zile care o să fie doar despre mâncare, deci nu ne ia nimeni farfuria din față. Dacă o luăm treptat, nu o să ni se facă rău”, a spus Mihaela Bilic, la ”Vorbește Lumea”, de pe ProTV.

Te-ar mai interesa: RUNELE anunță bani și cadouri pentru ACEASTĂ zodie...

Drobul, bun pentru siluetă

”La capitolul mic dejun o să pun drobul, el este vedeta. El este un preparat făcut din organe, o sursă de proteine. Ele sunt fierte, coapte la cuptor, cu multe verdețuri. Deci, din punct de vedere dietetic, nu este nimic rău. Se potrivește foarte bine cu o dietă, e bun pentru siluetă. Punem legume multe proaspete lângă drob. Cașul de primăvară este plin de apă și atunci se poate pune și caș în farfurie.

La prânz mâncăm ciorba de miel, făcută cu borș, care e plin de bacterii sănătoase. Aici putem adăuga și stufatul, ceapa și usturoiul din belșug, care sunt mult mai ușor de digerat decât varianta lor târzie, sunt pline de fibre.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Se fierbe totul, se pune carne de miel, care trebuie puțin degresată, pentru că e mai grea decât cea de porc. Nu adăugăm ulei din exterior. În acest fel, va fi mai ușor de digerat.

La cină avem friptura care este la cuptor, nimic greșit. Punem lângă ea salată verde multă și punem aici și puțină pască.

Spre deosebire de alte dulciuri, este o combinație interesantă la pască, între aluat și brânză. Punem mai puțin zahăr și nu mi se pare nimic periculos.

Te-ar mai interesa: Vești bune pentru românii care au boala Crohn. Pri...

Cozonacul e ok dacă nu are multă nucă, zahăr și cacao”, a explicat medicul nutriționist meniul de Paște împărțit în cele trei mese.


Poți mânca 2 ouă pe zi, chiar și 3

Mihaela Bilic are numai cuvinte de laudă atunci când vine vorba despre ouă. Secretul este să nu punem maioneză peste ele!

”Nu există un aliment mai eficient pentru cura de slăbire decât oul. Are niște proteine foarte bune și calorii puține. La capitolul sațietate, oul este top.

Te-ar mai interesa: Gripă, VSR sau COVID? Ce ar trebui să știe părinți...

Pentru 80 de calorii, are cel mai are indice de sațietate și atunci aș spune că dacă îl mâncați la aperitiv s-ar putea să nu mai vrei să mănânci altceva.

Poți mânca 2 ouă pe zi, chiar și 3. Nu avem niciun fel de contraindicație, doar să nu puneți peste el maioneză. Oul dacă este suprafiert, va fi mai greu de digerat”, a mai spus Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private