sâmbătă, mai 28, 2022

Atenție la starea de oboseală! Se întâmplă foarte des ca organismul nostru să dea semne de oboseală. De foarte multe ori, dăm vina pe stresul acumulat sau pe lipsa somnului, însă medicii spun că starea de oboseală poate fi un simptom al unei boli grave.

Atenție la starea de oboseală, poate fi un simptom al unei grave afecțiuni medicale!

Oboseală cronică, durerile articulare și pierderile de memorie sunt câteva dintre problemele cu care se confruntă oamenii diagnosticați cu hepatită C.

Te-ar mai interesa: Vlad Ciurea, semnal de alarmă: „Nu trebuie să fim ...

Virusul hepatitei C se transmite prin sânge infectat

Virusul hepatitei C se transmite prin sânge infectat sau prin echipament medical nesterilizat. Acesta folosește celulele ficatului pentru a se înmulți, astfel că organul vital slăbește treptat. Netratată, această afecțiune medicală poate reduce viața unui om cu zece ani.

Oamenii cu hepatita C trebuie să fie atenți la alimentația zilnică si să elimine complet băuturile alcoolice si țigările căci boala poate duce la dezvoltarea altor afecțiuni medicale grave, de la ciroză hepatică până la diabet.

Ce NU ai voie să faci dacă ai hepatita C? Ce alimente sunt permise? Ce alimente sunt interzise?

Te-ar mai interesa: Cum cureți în mod natural vasele de sânge? Elimină...

Dacă suferi de o astfel de problemă medicală sau dacă ai prieteni care sunt bolnavi, trebuie să știi că oamenii cu hepatită C trebuie să aibă grijă să nu acumuleze kilograme în plus deoarece își vor încărca ficatul (deja afectat de virus) cu grăsime.

La ce trebuie să fim atenți?

De asemenea, aceștia trebuie să fie atenți la toxiinfecțiile alimentare, ce pot conduce spre insuficiența hepatică. De aceea, trebuie să acorde o importanță majoră igienei din bucătărie, să gătească bine carnea, să se ferească de ouă crude, pește crud și fructe de mare nepreparate termic.

Te-ar mai interesa: Drept de viața sau de moarte! Un bărbat și-a deter...

 Suplimente nutritive sunt interzise

Evită produsele alimentare naturiste, ceaiuri, infuzii, extracte. NU consuma suplimente nutritive, dacă nu ai discutat cu medicul de familie înainte. Sunt interzise mâncărurile: fast-food, sărate, grase, prăjite, excesul de zahăr, mezelurile și afumăturile.

Alimente permise

Specialiștii medicali recomandă cerealele integrale, proteinele din carne slabă, lactatele degresate nefermentate, uleiurile vegetale, peștele slab, nucile, semințele și migdalele crude, ouă și soia, ulei de măsline, avocado, ulei de pește, semințe de in, fructe în cantități mici, nu foarte dulci (căpșune, fructe de pădure, mere și pere verzi), precum și legume proaspete (castravete, salate, roșii, ceapă), conform Dr Oana Cuzino, potrivit Capital. 

Te-ar mai interesa: Primarul Capitalei, „proiect minune” realizat după...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private