Sari la conținut

Atenţie la tratamentele false împotriva gripei

young female blowing her nose

Food and Drug Administration (FDA) a emis o avertizare în legătură cu aceste tratamente frauduloase.

Deşi,  respectivele produsele nu au fost testate sau aprobate de FDA, se pot găsi atât online cât şi în diferite magazine sub formă de suplimente alimentare, spray-uri nazale, ceaiuri din plante, filtre de aer sau terapii cu lumină.

,,Aceste produse frauduloase care apar aproape peste noapte sunt o ameninţare la adresa sănătăţii deoarece dau oamenilor impresia falsă de siguranţă. A apărut pe piaţă o aşa-numită alternativă la vaccinul antigripal, însă vaccinul antigripal este încă disponibil, de ce să cumperi un alt produs care pretinde să aibă acelaşi efect, dar nu a fost aprobat sau testat” explică oficialii FDA.

Citeste si:

Momentan nu sunt comercializate în mod legal medicamente care pot preveni sau vindeca gripa, dar exista produse care reduc febra și ameliorează simptomele gripei cum ar fi congestia şi durerile musculare.
Există două medicamente aprobate care se pot achiziţiona pe bază de prescripţie medicală – Tamiflu (oseltamivir) și Relenza (zanamivir) – care ajută la combaterea virusului gripal și vă pot vindeca mai repede. Aceste două medicamente pot fi, de asemenea, folosite pentru prevenirea gripei, conform FDA.
Cel mai bun mod de a preveni gripa este imunizarea anuală.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.