duminică, ianuarie 17, 2021
Elena Oceanu

Te-ai gandit vreodata ca propriile tigai si oale te pot imbolnavi?! Cele mai recente cercetari arata ca unele materiale din alcatuirea lor pot fi toxice pentru organism.

Sanatatea noastra este influentata semnificativ de ceea ce mancam si, implicit, de ustensilele folosite la gatit. Nutrientii din alimente pot fi rapid distrusi daca incalzim prea mult produsul in sine iar unele metale grele din care sunt concepute oalele si tigaile se pot scurge in propria noastra mancare, arata un studiu efectuat la Centrul Medical Johns Hopkins din SUA, citat de NaturalNews.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca putem chiar cumpara cele mai bune produse organice si tot riscam sa ne otravim daca nu le gatim in recipientele corespunzatoare.

Teflonul

Acest material este foarte larg utilizat la tigaile antiadezive, dar este si considerat cel mai periculos pentru sanatate. Spre exemplu, tigaile care contin teflon sau acid perfluorooctanoic (PFOA) poate favoriza o scadere a calitatii spermei la barbati, dar si boli ale tiroidei, la ambele sexe. Totodata, unele studii arata ca favorizeaza aparitia cancerului si contribuie la cresterea nivelului colesterolului din sange.

In SUA, chiar s-a emis o directiva prin care toti producatorii de tigai vor elimina teflonul din alcatuirea produselor lor pana in anul 2015.

Aliminiul

Acesta este un element chimic neurotoxic care se poate infiltra usor in mancare si care produce deseori arderea preparatelor.

Continuarea pe lyla.ro.