„Este o discuţie în ceea ce priveşte mărirea vârstei de pensionare”, a spus liderul social-democrat. „Acest lucru nu l-a trecut PSD-ul, l-a trecut guvernul de dreapta, PNL-USR, în PNRR.

Este clar că va trebui să venim cu o mărire dar nu de a doua zi, nu va schimba nimeni legea cu pensiile prin Ordonanţă de Urgenţă”, a precizat Ciolacu, potrivit evz.ro. 

De asemenea, Ciolacu a mai dat asigurări că este exclus acest lucru, pentru că va fi un proiect de lege.

Pe de altă parte, liderul PSD a dat asigurări că nu se va întâmpla asta peste noapte – potrivit obiceiurilor din perioada guvernului Dragnea – numai că, nu a asigurat și că se va opune vehement măririi vârstei de pensionare.

„Nimeni nu va mări vârsta de pensionare la 65 de ani, peste noapte”, a precizat Ciolacu, adăugând că „nu îndrepţi o nedreptate cu o altă nedreptate”.

Pensiile speciale, majorate doar la partea de contributivitate

Marcel Ciolacu a reiterat ideea majorării diferenţiate a pensiilor, el susţinând că la pensiile speciale doar partea de contributivitate ar urma a fi majorată, în timp ce pentru pensiile mici procentul de majorare să fie mai mare.

Reacția Danei Budeanu…

Într-o postare pe rețelele sale de socializare, cunoscuta creatoare de modă „influencer” a repetat într-un meme sugestiv ce spune mereu despre fătălăi și bărbații adevărați.

În opinia Danei Budeanu, „Numai fătălăii măresc pensiile speciale! Bărbații adevărați dau cașcaval la săraci!”.

O voce puternică în mediul online, acolo unde are mulți susținători, Dana Budeanu a studiat marketing-management la Royal Holloway of London.

De asemenea, are un master în European Business la London School of Economics și și-a dat doctoratul în integrare europeană la University College London.